Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 20 november 2017

Heavenletter 2888: Het Verleden van wat nog maar net gebeurd is / Geplaatst 20 november 2017

Heavenletter 2888:
Het Verleden van wat nog maar net gebeurd is
Brief uit de Hemel
Geplaatst 20 november 2017


God zei:

Spijt en berouw en wroeging komen allemaal uit het verleden, en daarom wil je niet dat ze in de buurt blijven. Ze houden jullie in het verleden, en in het verleden, geliefden, in termen van de relatieve wereld, waren jullie minder dan jullie nu zijn. Zó eenvoudig is het gewoon. En dus maan ik je aan om uit het verleden weg te springen en het voor goed achter je te laten.

Het verleden doet je helemaal geen goed. Ja, de schoonheid die je nu bent kwam uit het verleden. Ja, het droeg er toe bij, maar het lijkt op de grond van vorig jaar die helemaal uitgedroogd is en waar alle voedingsstoffen aan onttrokken zijn. Plant jezelf nu in verse grond zodat je kunt groeien en groeien. Verlaag je niet langer tot het verleden. Je kunt je aandacht beter op het heden richten dat nu leeft. In een ogenblik zal ook dat verleden tijd zijn.

Je verzamelt niet je oude nagels die je afgeknipt hebt. Je doet ze weg. Waarom zou je ze bewaren ? En toch hang je aan het verleden, alsof nieuwe dingen die - spoedig - verleden - tijd - zullen - zijn niet steeds opnieuw ontstaan. Met zijn volledige levensloop ligt het heden aan je voeten. Het verleden moet je oproepen en herkauwen. Vandaag is net geboren. Laat het verleden je niet zo beïnvloeden, niet omdat Ik dat zeg, maar omdat het verleden waar je aan vast klampt, je terughoudt. Het wordt een last en put je uit. Het is aan jou om voorwaarts te gaan in het heden, deze seconde van denbeeldige tijd die zich op dit moment voordoet, meer niet.


Het heden is opvallend kort van duur. Het is ogenblikkelijk. Dit huidige moment kan dan wel erg krachtig zijn, maar toch op het moment dat dit huidige moment voorbij is.....Bingo! Het wordt een herinnering. Het verleden verliest heel snel zijn kracht. Wanneer het eenmaal gebeurd is, is het vanaf dat moment voorbij. Een moment dat net voorbij is kan nu alleen nog zoiets als bij elkaar geharkte bladeren zijn. Bladeren verdwijnen snel. Het verleden wordt iets van ver weg. Het is oud rijshout. Om het verleden te beleven moet je het met een net opvissen. Laat het verleden liggen waar het ligt. Stap er overheen.

Misschien heeft het zopas geregend, en nu is het droog. Waarom in gedachten opnieuw nat worden Wanneer je misschien de eerste keer de regen niet erg leuk vond en rende om er vanaf te zijn ? Waarom is het verleden zo kostbaar voor je, dit voorbije moment dat al oudbakken is ? O, herinneringen zijn selectief, en ze ziiten vol met mensen en speciale momenten die er eens waren en nu niet meer. En dus houdt je vast aan de sneeuw van vorig jaar.

Het heden is altijd bij je, en er komt altijd weer meer aan. De boodschap voor jou is om los te laten en los te laten zonder met je ogen te knipperen. Het vraagt geen offer om het verleden los te laten. Toen je de oefenwieltjes van je fiets wegdeed, offerde je niets op. Je was er gewoon klaar voor om zonder oefenwieltjes te fietsen. Het was alsof je een promotie maakte. Ja, je hebt je diploma gehaald voor dit huidige moment. Kijk het recht in de ogen en geniet er van nu het er is, en niet later. Het heden is jouw persoonlijke lied dat je zingt, en het heden is het leven dat je verkondigt. Het heden is liefde omdat liefde alles is dat er is. Liefde is in het huidige moment. Het verleden kan je tot tranen toe bewegen, maar het enige waar het verleden jou werkelijk mee dient, is om je nu direct in dit moment te brengen, dit moment waarop Wij met elkaar spreken en waarop We het verleden van wat nog maar net gebeurd is, los laten.

vertaald door: ancoterpstra