Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 13 november 2017

Heavenletter 2860: Je bent een Pijl Die door de Wereld vliegt / Geplaatst 13 november 2017

Je bent een Pijl Die door de Wereld vliegt
Brief uit de Hemel
Geplaatst 13 november 2017


God zei:

Je bent iemand die ervaringen opdoet in het leven. Je ervaart wat het leven inhoudt. Je ervaart alles. Je ervaart de macht en de glorie, en je ervaart de hartenpijn. Door alles van het leven heen, ben jij degene die het ervaart. Wees als de pijl die door de wereld vliegt.

De pijl vliegt in regen en zonneschijn. De pijl wordt niet afgebogen. Een pijl moppert niet over het weer of wat dan ook. Hij zegt niet dat hij vandaag liever geen pijl is of liever in de pijlkoker blijft. Als er een beroep op hem wordt gedaan, doet een pijl wat een pijl doet. Een pijl kijkt niet naar rechts of naar links. Hij beweegt voorwaarts. Ondanks wat er gaande is, ondanks een hindernis, schiet een pijl recht vooruit.

Jij bent een pijl in het leven. Jij bent degene die het ervaart. Wat je ook maar meemaakt, jij maakt het mee. Leven is leven, wat er ook gebeurt. Je kunt een pijl zijn die rechtuit schiet. Een pijl kijkt niet om zich heen. Hij let op wat hij doet in plaats van op wat er om hem heen aan de hand kan zijn. Een pijl wordt niet zo beïnvloed door al het andere. Een pijl kent zijn doel. Hij weet wat hem te doen staat, en dat is recht op het doel af gaan zoals een pijl.


Omdat jij degene bent die het leven ervaart, heb je misschien gedacht dat je geweldig beïnvloed moet worden door wat er gaande is. Misschien heb je gedacht dat je hart op en neer moet gaan in lijn met wat er maar gaande is, maar dat is alleen maar een idee dat je ergens hebt opgedaan. Iemand die ervaart, ervaart. Dit en dat gebeurt er om iemand heen die ervaart. Ervaren betekent niet dat je overrompeld moet worden door wat er gaande is.

Een pijl blijft zich niet naar zichzelf toe keren. Een pijl piekert niet zoveel over dingen. Zelfs als er kogels op een pijl worden afgeschoten, huilt de pijl niet. Zelfs als de pijl door een kogel wordt geraakt, lijdt hij er niet onder. De pijl is geraakt, en toch wordt hij niet boos en vloekt niet, en hij stapelt geen wrok op, om af en toe te voorschijn te kunnen halen, alsof wrok een veer op de pijl is. De pijl was er nooit van overtuigd dat hij moest lijden. Een pijl interpreteert niet alles als een reden om te lijden. Jij echter hebt geleerd en misschien zelfs jezelf aangeleerd dat je overheerst moet worden door datgene wat er om je heen gebeurt, en dus moet lijden.

Omdat je iemand bent die het leven ervaart, betekent dat nog niet dat je alles moet weergeven dat er gaande is. Je hoeft niet de kleren aan te trekken van datgene dat je ervaart. Je hoeft niet geïntimideerd te raken door een ervaring. Jullie zijn helden, geliefden, geen martelaren.

Het leven is niet een handschoen die je opneemt. Maar zelfs wanneer je denkt dat het leven dat wel is, dan nog ben jij degene die het leeft. Wanneer je valt, sta je op. Je gaat niet zitten huilen en niet opstaan. Je stopt met de opgenomen handschoen, en je gaat verder in de rol van degene die ervaart.

Kijk, geliefden, in het leven ben je aan het rennen op weg naar de Hemel. Je hebt een richting en een doel, en je wordt niet uit balans gebracht door iedere Jan, Piet of Klaas. Je blijft voorwaarts gaan.

Jij die degene bent die ervaart, staat niet onverschillig tegenover het leven, en toch hoef je niet terug te deinzen. Je ervaart het leven, en toch ben je gewoon iemand die het observeert. Jij, als degene die ervaart, observeert en blijft doorgaan ongeacht een bepaalde ervaring. Jullie zijn een pijl van leven, geliefden. Je bent een prachtige pijl die Ik vanuit de Hemel afschoot. Ik mikte je goed. Ik gaf je al de energie en het momentum mee om door te gaan in de richting waarin Ik je stuurde. Begrijp je Me ? Kies er niet voor om de vernieling in te gaan. Jij bent gewoon iemand die ervaart, op weg naar waar je vandaan kwam.

vertaald door: ancoterpstra