Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 9 november 2017

Heavenletter 2851: Op een Berg Staan / Geplaatst 9 november 2017

Heavenletter 2851:
Op een Berg Staan
Brief uit de Hemel
Geplaatst 9 november 2017


God zei:

Er zijn bergen en er zijn oceanen en beide zijn indrukwekkend. Bergen en oceanen zijn erg verschillend. Hun verschillen zijn duidelijk. Niemand verwart een oceaan met een berg. Ik heb het over datgene waarin ze het zelfde zijn. Beide zijn zo verschillend en toch zijn beide heilig.

Hoe kan een berg iets anders zijn dan heilig? Bergen zijn zo groot. Vanaf hun top kun je een heel panorama zien.

Een oceaan is heilig. Je kunt in de oceaan duiken. Vanuit de heilige oceaan heb je een ander zicht. Je hebt een ander focus.

En al Mijn kinderen, hoe ongelijk ze ook zijn, zijn heilig. Ik ben Heiligheid en Ik kan alleen maar Scheppen Wat Ik Ben. En Wat Ik Ben, ben jij. Jullie hebben jezelf van dit bewustzijn afgebracht. Jullie hoeven alleen maar je bewustzijn te veranderen, geliefden.


Wanneer je op een berg staat, of je je daar nu bewust van bent of niet, sta je op een berg. Je kunt de gekste streken uithalen, toch sta je op een berg.

Misschien zwem je in de oceaan en besef je niet dat je in de oceaan zwemt. Toch verandert je gebrek aan besef hiervan geen spat aan waar je zwemt.

Aanvaard dat je een Heilig Wezen bent in een wereld van Heilige Wezens. Je bent niet meer dan iemand anders, en toch ben je heilig. Waarom zou je niet beseffen dat je een Heilig Wezen bent? Waarom zou je dat besef van je afhouden? Wat denk je eigenlijk te verliezen wanneer je erkent dat je heilig bent? Wat denk je er bij te winnen door onbewust te zijn, door de erkenning te weigeren van wat Ik je elke dag vertel? Waarom blijf je maar volhouden met te denken dat je minder bent dan wat Ik zeg dat je bent?

Je hebt een lichaam, toch ben je niet een lichaam. Wat je hebt is niet wie je bent. Misschien bezit je wel een landgoed, toch ben je niet een landgoed. Misschien bezit je wel paarden, maar dat maakt je nog geen paard. Misschien heb je wel fouten in de ogen van de wereld, en toch ben je geen fout. Fouten maken zelfs geen deel van je uit. Ik heb het erover wat je bent. Ik vertel je wat je bent.

Je bent niet wat je dacht, dus nu doe je er goed aan om anders te denken. Doe je ogen een klein stukje open. Zet je maskers af. Je bent een Heilig Kind van Mij. Geschapen naar Mijn beeld, ben je Mijn Heilig Kind. Wat valt er nog over te zeggen ?

Schrikt het je af om over jezelf te denken als een Heilig Wezen? Ben je misschien bang voor verantwoordelijkheid?

Wanneer Ik zeg dat je een Heilig Wezen bent, bedoel Ik niet dat je ingetogen rond moet lopen en je gedragen moet naar het beeld dat jij hebt van een Heilig Wezen. Ik bedoel dat je, zelfs wanneer je wild en onbeschaafd doet, een heilig Wezen bent. Er zijn geen fatsoensregels vereist. Heiligheid kent meerdere gezichten. Heiligheid komt voor in vele vormen en maten. Heiligheid lijkt precies op jou. Het maakt niet uit of je haar gekamd is of niet. Je bent hoe dan ook een verpersoonlijking van Heiligheid. Wanneer je struikelt ben je nog steeds Heiligheid. Huppel en val, je bent nog steeds Heiligheid. Al heb je schulden, je bent nog steeds Heiligheid. Wanneer je druk bent, behoud je nog steeds de rijkdom van Heiligheid.

In jouw geval sta je in de Hemel en je gelooft het niet. Of je het beseft of niet, verandert niets aan waar je bent. Natuurlijk ben je in de hemel bij Mij.

Je kunt nergens zonder Mij zijn, en waar Ik ben daar is de hemel. Is er iemand die denkt dat hij meer weet dan Ik?

vertaald door: ancoterpstra