Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 26 november 2017

De Raad: – Vrijheid of Overheersing – 24 november 201

De Raad:
– Vrijheid of Overheersing –
24 november 2017

Wij zien dat bij steeds meer van jullie de ogen opengaan voor de feitelijke omstandigheden in de gemeenschappen waarin jullie leven. Voor degenen die hun leven durven te onderzoeken is het schaamteloos duidelijk dat er een groot verschil bestaat tussen wat hen verteld wordt over hun omstandigheid en wat die werkelijk is. En de methoden die gebruikt worden om die omstandigheden vast te houden worden ook heel duidelijk wanneer men er naar durft te kijken. Jullie wordt gevraagd geen aandacht te schenken aan de persoon achter de schermen, niet te kijken naar wat de linker hand doet en je aandacht te richten op de hedendaagse versie van brood en spelen.

Iets meer dan tweehonderd jaar geleden was er een beweging om de mensheid van de controle, door die enkelen die zichzelf het recht toekenden om haar controleurs te zijn, te bevrijden. Een van de meer duidelijke resultaten was de creatie van een nieuwe staat die garanties inbracht om individuele vrijheden te garanderen. Langzaam maar zeker zijn die garanties afgebrokkeld. En nu wordt jullie verteld dat jullie vrij zijn, dat jullie in een democratie leven – het was nooit de bedoeling om een democratie te zijn maar een republiek – en dat jullie wet grondwettelijk is. Toch lijken jullie ogen een heel ander beeld te zien.

Jullie is geleidelijk verteld om je vrijheid, veiligheid en vrede te vinden in een steeds toenemende controle. “Wanneer jullie ons dit kleine beetje hier laten controleren, zullen jullie veiliger zijn!” Dit was altijd al een leugen.


Al die vrijheden, die jullie in eerste instantie als vanzelfsprekend beschouwden, hebben jullie nog steeds . . . wanneer jullie bij die controleurs een vergunning gekocht hebben en WANNEER zij dat niet als een bedreiging voor zichzelf ervaren. En die controleurs hebben zich ontwikkeld.

Tweehonderd jaar geleden waren diegenen die de controle hadden, mensen. Nu worden die teugels stevig vastgehouden door zakenlieden die geen enkele loyaliteit, noch enige verantwoordelijkheid kennen voor iets anders dan voor hun eigen belangen. En heel vaak zijn hun belangen niet in het belang van de mens of van enig ander leven.

Laten we nu eens even kijken hoe de dingen vorderen. En de dingen vorderen.

Iedere enkelvoudige dag gaan bij steeds meer van jullie, op ieder plek in de wereld, in iedere samenleving, de ogen open voor de feitelijke omstandigheden waarin jullie leven. Iedere dag beseffen jullie dat de enige macht die iemand anders over jullie heeft de macht is die jullie zelf afgestaan hebben. En jullie beginnen in te zien dat de oplossingen liggen in het zich verenigen met jullie buren.

Velen zien dat hun eigen persoonlijke veranderingen resulteren in veranderingen om hen heen. Er vindt een samengaan van aantallen plaats, een samengaan van kracht. De meesten van jullie zien dit nog niet. Maar wij vertellen jullie dat jullie dit spoedig op onmiskenbare manieren zullen zien.

Een van de boodschappen die jullie onlangs is gestuurd zei: “De handschoenen zijn uit!” Jullie zouden dit kunnen opvatten, zelfs ondanks dat we beperkt zijn in de methodes die we gebruiken, bijvoorbeeld dat we gewoonlijk niet in jullie fysieke wereld verschijnen, dat we niet langer langs de zijlijn zullen staan en toestaan dat jullie worden mishandeld, misbruikt of misleid. Dingen veranderen. En ze veranderen nu.

Welnu, een van de dingen die jullie, voor wat dit betreft, voor jezelf zouden kunnen kiezen om te doen is de reden te onderzoeken waarom je denkt wat je denkt en waarom je doet wat je doet. Hoeveel hiervan komt overeen met wat je is voorgehouden en hoeveel is het resultaat geweest van je eigen ervaring? Dat zal jullie een hele tijd bezighouden. En het zal jullie verassen.

Wanneer jullie over 20, 10 of zelfs 5 jaar naar jullie wereld kijken, zullen jullie ervan versteld staan hoe anders die is. Maar hou dit in de gaten. Wat hebben jullie gedaan om deze te herscheppen? Jullie gedachten, je overtuigingen en al jullie bedoelingen gaan veel meer bijdragen dan jullie je kunnen voorstellen. Denk er over na hoe jullie willen dat die wereld er uitziet.

Liefde aan iedereen van jullie. Goedendag.

Vertaald: Sjra