Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 11 november 2017

De Raad – Nu Zien Jullie Het. Nu Doen Jullie Dat Niet. / 8 November 2017 / Ron Head

De Raad –
Nu Zien Jullie Het. Nu Doen Jullie Dat Niet.
8 November 2017 / Ron Head

Niet zo lang geleden vroegen we jullie om ons te vergezellen naar een uiterst kleine plaats. We namen jullie mee naar een plaats waar jullie op een elektron konden staan en je telescoop gebruiken om andere elektrons te zien op astronomische afstand van jullie. En natuurlijk, wat we nu doen is dit beeld in jullie denken terugplaatsen.

Jullie herinneren je dat onze conclusie was dat werkelijkheid echt werkelijk was. En we zullen nogmaals zeggen dat werkelijkheid echt werkelijk is. Dus wat is dat gepraat over “het is allemaal een illusie” allemaal? Wanneer jullie je teen stoten tegen de poot van een stoel, lijkt dat zeker werkelijk genoeg!

Laten we nu nog eens kijken naar wat jullie wetenschap heeft ontdekt. Wij zouden jullie ook graag laten zien dat dit geen nieuwe ontdekkingen zijn. Het meeste van dit werk werd meer dan honderd jaar geleden gedaan. In veel van jullie schoolboeken vallen appels nog steeds naar beneden en raken mensen op hun hoofd. Trouwens, dat is iets wat zelfs nu nog zeer gebrekkig wordt uitgelegd.

Op ons reisje naar het oneindig kleine zagen we het kleinste, wat jullie partikels noemen, in en uit het bestaan flitsen. Wij haalden dat toen aan, maar we zeiden er niet bij dat het met hen allemaal gebeurt met een snelheid die voor jullie onvoorstelbaar is. Met andere woorden, de titel die we aan die boodschap gaven en die ons kanaal niet gebruikte: “Nu zien jullie het. Nu doen jullie het niet”, was zeer waar. Dus we gebruiken die nu.


Wat betekent dit? Het betekent dat de werkelijkheid van de materie die jullie rondom je heen waarnemen, terwijl deze echte materie is, nooit ophoudt om in een staat van verandering te zijn. Nooit. Niets, waar dan ook, verandert niet. De enorme granieten berg verandert. Jullie Aarde verandert.

Welnu, omdat dit waar is, is het ook erg pijnlijk. Waarom? Het is pijnlijk omdat het nadenken hierover uiteindelijk betekent dat jullie denken tot een punt van inzicht komt dat het er op een bepaald moment niet meer zal zijn. En de meesten van jullie laten die gedachten nooit aan de oppervlakte toe. Wederom vragen wij, waarom? Het is een voor de hand liggend feit. De reden is dat jullie niet begrijpen of geloven wie jullie zijn en wat dat betekent. En daarom is het iets angstaanjagends. En wij zeggen jullie dat Waarheid nooit angstaanjagend is.

Welnu, het denken dat denkt dat het hiervoor bang moet zijn, is het denken van het lichaam en het ego. En dat denken, die gedachten, knipperen met duizelingwekkende snelheden in en uit hun bestaan ... vanuit een kosmisch perspectief. Dat is een bewustzijn en het is angstaanjagend voor dat denken. En het wordt er niet graag aan herinnerd.

Wat doet het dus? Het houdt wanhopig vast aan duurzaamheid. Poten van meubels zijn duurzaam. Gebouwen zijn duurzaam. Bergen zijn duurzaam. En “Ik” ben duurzaam. Het doet er niet toe dat niets van deze dingen duurzaam zijn. En nu kunnen jullie zonder meer zien waar de illusie liegt. De illusie ligt in de leugen. Deze klampt zich vast aan een staat van zijn die niet bestaat.

Nu we dit in Waarheid gezegd hebben, is er geen reden om bang te zijn. “Ja maar, jullie hebben me net verteld dat ik ga ophouden te bestaan!” Nee, dat deden we niet. We vertelden jullie dat je lichaam zal vervallen en dat doet het ook. Zelfs als jullie wetenschap op het punt staat om jullie leven tot het schijnbaar onmogelijke te verlengen; ze ZULLEN eindigen. Jullie huidige leven zal zijn datum van “houdbaarheid” bereiken.

Laten we dus eens kijken waarom er geen reden is om bang te zijn. We gaan terug naar de onmogelijk kleine plaats. En we gaan niet bovenop dat elektron staan omdat die, terwijl we hier drijven, vele keren uit haar bestaan zal knipperen en weer terug. Kijk om je heen naar al deze onbestendigheid. Alles knippert. Nu zie je het. Nu zie je het niet. Wat hebben we tot nu nagelaten om duidelijk te maken?

Er is hier iets dat NIET in en uit haar bestaan knippert. Er is iets in dit universum van onbestendigheid dat dit niet doet. Wat is dat? Zien jullie het? Nee. Jullie zien het niet. Het is niet zichtbaar. Het heeft geen vorm. Het heeft geen kleur. Er bestaat een bewustzijn hier dat alles, wat in haar onbestendigheid bestaat, observeert. En het kent dat ene wat duurzaam is. Het bewustzijn is altijd en immer. Wie is dat? Wie is dat? Wie?

Wanneer wij die vraag nu beantwoorden, onthouden we jullie de mogelijkheid om deze zelf te beantwoorden. En dat zullen we niet doen. Het is iets wat jullie binnenin JEZELF moeten vinden. Dat is waarom jullie zijn waar jullie zijn. En wanneer we jullie zeggen dan bedoelen we jullie als mensheid. Wie zijn jullie? En waarom zijn jullie hier? En waarom verzetten jullie je tegen het zien hiervan?


Vertaald: Sjra