Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 1 november 2017

De jonge jager / Gepubliceerd 11 oktober 2017 | Door Ans Hoornweg

De jonge jager
Gepubliceerd 11 oktober 2017 | Door Ans Hoornweg

Een jongeman ging goed gezind het bos in om te jagen. Hij vond het heerlijk om daar op de dieren te jagen om ze vervolgens te doden; dat vond hij een geweldig spannend spel waar hij altijd een kick van kreeg.

Plotseling zag hij een klein hertje in het bos staan. Het beestje was nog heel jong en stond daar op z’n ranke pootjes vlak bij hem. De jonge jager legde z’n geweer aan om het hertje te doden.

Het beestje keek hem vol angst in z’n grote ogen aan, maar dat deerde de jonge jager totaal niet. Net op het moment dat hij zou vuren verscheen er een ‘lichtende bol’ tussen hem en het hertje, waardoor de jonge man heel erg schrok en z’n geweer liet zakken.

Hij keek naar de lichtende bol en op datzelfde moment voelde hij de enorme angst van niet alleen dit jonge hertje maar van álle dieren die hij in het verleden had gedood, en waarbij hij destijds geen enkele emotie had gevoeld. Maar nu voelde hij niet alleen al hun angst maar ook de enorme pijn die al die dieren hadden moeten doorstaan. De jongeman dacht dat hij gek werd, want voor het eerst in z’n leven voelde hij zelf grote pijn, angst en verwarring, en dat was bijna ondraaglijk.

Plotseling hoorde hij een stem die zei: ‘Gij zult niet doden!’ De jonge jager dacht God te aanschouwen in dat bijzondere Licht. Hij ervoer dit alles als een belangrijke waarschuwing, dus ging hij, zonder verder te jagen en nog steeds vol angst, terug naar z’n huis. Vanaf dat moment veranderde hij z’n leven drastisch: i.p.v. ze te doden ging hij zich juist inzetten voor het welzijn van alle dieren …. en eerlijk gezegd is dat iets wat álle mensen zouden moeten doen.

Veel liefs, Ans