Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 1 november 2017

De Energie van november / 1 november 2017 / Door Fran Tielemans

DE ENERGIE VAN NOVEMBER
1 november 2017 / Door Fran Tielemans

Al wat door de heftigheid van oktober innerlijk is losgewoeld en naar boven geduwd, zal in november stilaan zijn plaats krijgen. Je zal behoefte voelen om te inventariseren wat er dit jaar is gebeurd, hoe je daar bent mee omgegaan, wat je eruit hebt geleerd, en hoe dit alles als achtergrond dient voor de veranderingen die zich steeds duidelijker in jezelf en rondom jou beginnen te voltrekken.

Het grote doel van 2017 was heroriëntatie, en even terugkijken op je weg tot nu toe kan je je eigen rode draad tonen – op welke aspecten van jezelf en/of je leven heeft zich de grootste heroriëntatie voorgedaan? Wat wil je nu écht anders? Hoeveel ben je bereid in te zetten op het concreet maken van die veranderingen? Welke stappen heb je al ondernomen tot nu toe?

De 12/3-trilling van november kan je soms het gevoel geven van frustratie. Je kan je vaak afvragen waarom het nu toch allemaal niet sneller kan gaan, waarom je telkens wordt afgeremd door weer een ander thema dat eerst moet worden opgelost vooraleer je verder kan met je eigen zelf-realisatie. Maar in plaats van je energie volop te spenderen aan je gefrustreerd te voelen, kan je ook het geschenk erin ontdekken: beseffen dat alles zijn juiste moment heeft, dat er een goddelijke timing bestaat, en dat – wanneer alles op de juiste plek valt – je plots met grote snelheid vooruit kan.


Afgeremd worden betekent ook dat je extra tijd ter beschikking krijgt om een en ander te herevalueren, te herschikken en te herorganiseren. De ontwikkeling is dit jaar zo intens geweest, dat velen op een bepaald moment hebben geconstateerd dat ze zich op een kronkelweg bevonden, dat ze niet hun éigen spoor liepen, dat ze afgeleid waren van hun diepste innerlijke en hoogste doelen. Ons Hoger Zelf zorgt goed voor ons door ons – wanneer dat nodig is – even te doen vertragen, zodat we veel beter alle finesses van ons functioneren en onze overtuigingen kunnen bekijken.

In november gaat Neptunus opnieuw direct lopen, en dat kan voor sommigen toch heel wat meer duidelijkheid brengen in zichzelf en rond hun situatie. Toch zijn er veel gevoeligheden, emoties en relatiestukken verweven in de energie van deze maand. Net zoals je je heroriënteert op gebied van werk, gezondheid, vriendenkring, spirituele activiteit, is er ook volop een her-evalueren aan de gang op relatievlak. Zowel in partnerrelaties als in vriendschappen, werkrelaties of groepen zijn er je dit jaar al dingen getoond, heb je plots andere inzichten gekregen, en doet de sterke golf van her-aflijning zijn werk. Karmische contracten lopen af (zal in december nog veel duidelijker en als een grote opluchting gevoeld worden, en zeker volgend jaar), en sommige relaties verliezen alle energie, terwijl andere relaties dan weer nieuw of meer leven ingeblazen wordt.

De onderliggende drive tot dit alles is Jupiter die in Schorpioen staat. Deze is de onderliggende motor tot jouw expansie, en werpt steeds opnieuw de vraag op (en dat zal hij nog een hele tijd doen): ‘Is dit wat je écht wil? Is dit zoals je het écht wil? Is dit écht de manier waarop jij in relatie wil staan?’ En wanneer je voelt dat er nog voldoende levenskracht circuleert in de relatie (of de groep), zal de vraag zich stellen:‘Wat kan je doen (of ben je bereid te doen) om deze relatie naar een hoger level te brengen?’ Een hoger level is die manier van met elkaar omgaan  waarin vooral ‘makkelijkheid’ aanwezig is, vanzelfsprekendheid, direct hartscontact en telepathische communicatie, zonder spanningen of vaagheden.

Enkele planeetstanden zorgen deze maand toch nog voor vernieuwing, in structuren, in organisaties, in de organisatie en opbouw van je eigen leven, maar ook in die van de maatschappij. Er wordt nog meer losgewoeld, zodat een andere en betere vorm kan gebouwd worden, en wie vanuit het hart vernieuwing omarmt, kan zich toch steeds meer gedragen voelen. Rond 19 november kan het opletten zijn voor machtsconflicten, maar hier ook: wanneer je bereid bent te transformeren, en vooral om je eigen patronen te zien, of wanneer je de voorbije jaren al veel schoonmaakwerk hebt gedaan, kan ook deze stand je het nodige vuur verschaffen om vooruit te gaan met je doelen.

Een sleutelwoord voor de maand november is dus zeker: geduld. Geduld met jezelf, de tijd nemen om tot rust te komen, tijd nemen voor ontspanning, in je hart beseffen dat alles komt, maar op het goddelijke tijdstip. Geduld is vrede hebben met het nu, en je niet verstrikt laten houden in dingen uit de toekomst die er nu nog niet zijn. Met liefde voelen dat je hele energieveld ‘zwanger’ is van zoveel nieuwe mooie dingen, die je voor jezelf hebt gedroomd, die je stilaan stap voor stap aan het bouwen bent, en vooral: dingen die je verdient, met heel je wezen.

Keep the Faith

Fran