Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 12 november 2017

Dagtekst van Zondag 12 November 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van  Zondag 12 November 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Zekerheid - haar zoeken in de wereld van de ziel en van de geest

"Het idee dat ieder van jullie een spirituele entiteit is, die in verbinding leeft met het hele universum en alles kan bereiken in de oneindige wereld van de ziel en van de geest: precies dat zal betekenis geven aan jullie leven en je zult niet langer de behoefte ervaren om achter vergankelijke ervaringen aan te hollen.

Let dus op, zelfs al wordt tegenwoordig sociaal en materieel succes steeds meer beschouwd als de enige garantie voor zekerheid, je mag dit vooral niet op de eerste plaats zetten. Op een of andere dag zal je moeten toegeven dat deze zekerheid een illusie was en dat je bij het kost wat kost nastreven ervan veel tijd en energie hebt verloren. Als jou een belangrijke functie op een of ander gebied wordt aangeboden, omdat men je waarde en deskundigheid erkent, aanvaardt deze dan, als je er zin in hebt. Maar zorg ervoor dat je het wezenlijke niet opoffert: de rijkdommen die je kunt verwerven in de wereld van de ziel en van de geest."