Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 8 november 2017

Dagtekst van Woensdag 8 November 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van  Woensdag 8 November 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Bewegingsvrijheid - fysiek en psychisch hangt ze af van onze waakzaamheid"Zodra je je ongerust of bezwaard voelt, reageer en geef je niet over aan dat gevoel, belet je gedachten om dat gevaarlijke pad naar beneden te volgen. Haal je gedachten weer in en dwing hen om terug te keren naar dat gebied van licht en vrede waar je veilig bent voor alle wederwaardigheden. Als je niet waakzaam bent, weet je niet tot waar een moment van woede, van angst, van wrok of van ontmoediging je kan leiden. 

Bekijk een trapezeartiest of een koorddanser: hoe gemakkelijk ze vrij bewegen in de lucht! Maar om zover te komen, wat een werk! Hun bewegingsvrijheid komt voort uit het feit dat ze geleerd hebben om zich niet te laten afleiden door vreemde elementen die hen uit hun concentratie zouden kunnen halen en doen vallen. Dus ook jij moet, als je in de hogere gebieden wil blijven, je bewustzijn behoeden voor verstoringen. Zorg er goed voor dat bij het geringste alarm je gedachte zich niet verwijdert van de gebieden van het licht en de innerlijke stilte."