Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 30 november 2017

Dagtekst van Woensdag 29 November 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 29 November 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De innerlijke winters waarop we ons moeten voorbereiden -

"Iedereen weet dat hij zich, met het oog op de naderende winter, moet voorbereiden om de kou het hoofd te kunnen bieden. Je denkt eraan dat de verwarming en de isolatie van het huis in orde moeten zijn, je zorgt voor dikkere kleding enz. Helaas zijn de mensen minder vooruitziend, wanneer het erom gaat de innerlijke winters het hoofd te bieden. En wanneer er een donkere periode aanbreekt, zijn ze weerloos en kunnen ze alleen maar klagen dat het leven geen zin heeft. 

Het is waar dat de seizoenen van het innerlijk leven niet met dezelfde regelmaat komen als die van de natuur en dat je ze dus niet kunt voorzien. Maar je moet weten dat de winter noodzakelijkerwijs af en toe aanbreekt en wanneer je jezelf kunt gadeslaan, zal je telkens bepaalde voortekenen in jezelf ontdekken. Leer jezelf dus te observeren en zodra je voelt dat de periode van kou en duisternis eraan komt, wees dan waakzaam. Bereid de spirituele elementen voor, die het vuur en het licht in jou zullen blijven voeden. Jezus zei: 'Wandel terwijl je het licht hebt, zodat de duisternis je niet overvalt.' Dat betekent: profiteer van de goede omstandigheden om gewapend te zijn op de dag dat je moeilijkheden het hoofd moet bieden."