Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 3 november 2017

Dagtekst van Vrijdag 3 November 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van  Vrijdag 3 November 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

God veroordeelt ons nooit -

"God is zo groot dat Hij zich niet bezighoudt met de fouten en de gemene streken van de mensen. Hij verandert ook niet in functie van hun houding. Dus, als je je ongerust of afgewezen voelt, omdat je iets verkeerd hebt gedaan, zeg dan niet dat God zich heeft teruggetrokken of dat hij je verwerpt, maar span je in om je fouten te herstellen en je zult Hem opnieuw voelen, dicht bij jou.

En je moet vooral niet wachten tot God je vergeeft: Hij heeft je niet veroordeeld en hoeft je dus ook niet te vergeven. Het is zinloos om je op de borst te kloppen en te zeggen: "Ik ben een zondaar, ik ben een zondaar ..." Aangezien je zelf de macht had om de wolken te fabriceren die je beroven van Gods licht, heb je ook de macht om ze te doen verdwijnen. Alles hangt af van jezelf, van je houding. Waartoe dient alle vooruitgang van de psychologie, als de mens niet in staat is om al die verschillende geestestoestanden die zich in hem voordoen, te analyseren, te begrijpen en eraan te verhelpen?"