Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 6 november 2017

Dagtekst van Maandag 6 November 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van  Maandag 6 November 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Afstand doen: in zichzelf een vacuüm creëren dat de goddelijke deugden zullen komen opvullen -

"Wat kan je nog toevoegen aan een vat dat al vol is? Niets, je moet het eerst leegmaken om het opnieuw te vullen. Hetzelfde geldt voor de mens: wanneer hij zich niet ontdoet van zijn fouten en zijn slechte gewoonten, hoe kunnen de goddelijke deugden en kwaliteiten zich dan in hem komen vestigen? Dit is de betekenis van afstand doen: afstand doen is zich leegmaken, bepaalde gewoonten, die schadelijk zijn voor jezelf en de anderen, laten varen om plaats te maken voor iets wat zuiverder en helderder is. 

Zij die de zin van de onthechting hebben begrepen, spannen zich in om in zichzelf die onontbeerlijke leegte te scheppen, waardoor de goddelijke kwaliteiten toegang tot hen krijgen. Laten zij ophouden met te denken dat ze ongelukkig zullen zijn, als ze van bepaalde genoegens afstand doen. Integendeel, deze minuscule genoegens zullen vervangen worden door genoegens die veel groter zijn en van een betere kwaliteit."