Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 24 november 2017

Dagtekst van Donderdag 23 November 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 23 November 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De derde loge -

"In de esoterische Wetenschap noemt men de twee machten die optreden in het universum de witte loge en de zwart loge. Dit zijn de machten van het licht en de machten van de duisternis, die we meestal de naam "goed" en "kwaad" geven. Maar deze twee loges worden beheerst door een derde loge, waarover zelfs de Ingewijden weinig weten, want het is een realiteit die het menselijk begrip te boven gaat. Deze derde loge is het exclusieve domein van God, die boven goed en kwaad staat, en die gebruik maakt van beide.

Mensen moeten niet proberen de zwarte loge te bestrijden, ze zijn niet gewapend voor deze strijd. Het enige dat we moeten doen is ons verbinden met de witte loge, de machten van het goede en hun instructies volgen: ze zullen ons de elementen geven die de gifstoffen, uitgescheiden door de zwarte loge, neutraliseren. Zo zullen we erin slagen om het goede te laten triomferen terwijl we onze krachten en onze vrede bewaren."