Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 22 november 2017

Dagtekst van Dinsdag 21 November 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 21 November 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Lastige taken - ze beschouwen als heilzame oefeningen

"Wat ook de omstandigheden zijn, denk eraan om jezelf te analyseren zodat je je goed bewust bent van wat je doet, en vooral hoe je het doet.

Je bent bijvoorbeeld verplicht elke dag meer of minder interessante of aangename taken uit te voeren. Maar aangenaam en interessant of niet, je kunt er niet aan ontsnappen. Dus, observeer goed hoe je het aanpakt als je te maken krijgt met werk dat je niet zo graag doet: je zucht, je moppert, je begint eraan zonder overtuiging, zonder liefde, terwijl je misschien ook denkt dat het aan anderen is om dit te doen. Je ziet niet in dat je met deze houding de taak nog moeilijker maakt. 

En bovendien zullen de inspanningen die je verplicht bent te doen, je innerlijk niets bijbrengen, ze zullen je zelfs slopen. Als je echter leert om anders naar de dingen te kijken, als je besluit om dit vervelende werk aan te grijpen als een gelegenheid om sterker of intelligenter te worden, verander je je bewustzijnstoestand en zal het werk je minder lastig lijken."