Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 11 november 2017

Dagtekst van Zaterdag 11 November 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van  Zaterdag 11 November 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Ontmoediging - methodes om haar te overwinnen

"Het kan je overkomen dat je na bepaalde mislukkingen zo'n gevoel van ontmoediging krijgt dat je geneigd bent om te zeggen: "Ik ben onbekwaam, ik ben zwak en dom ." Akkoord, je bent dat wellicht allemaal, maar je moet niet blijven steken in zo'n soort gedachten, want dat is gevaarlijk. Indien je door zulke gemoedstoestanden gaat, toon dan dat je toch een beetje verstandig bent en zeg: 'Goed, ik mag dan niet veel waard zijn, maar ergens op aarde zijn er mensen die rijk en mooi en wijs zijn, en met hen ga ik mij in gedachten verbinden om van hun kwaliteiten en deugden te genieten." Ik verzeker je dat deze gedachte je zal helpen.

En probeer ook om je alle momenten van vrede, van licht en inspiratie te herinneren, die je reeds hebt beleefd, want je hebt er minstens al enkele beleefd. Aangezien je die momenten hebt ervaren, kunnen ze niet worden uitgewist. Hou je dus vast aan die momenten en geleidelijk aan zullen de moed en het zelfvertrouwen terugkeren."