Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 9 oktober 2017

Wees zelf een lichtend voorbeeld, in de zee van duisternis Luc van Ewijk / 8 oktober 2017

Wees zelf een lichtend voorbeeld, 
in de zee van duisternis
Luc van Ewijk / 8 oktober 2017


Je vind de wereld maar een donker plek. Waarin mensen monsters lijken die niet met elkaar om kunnen gaan. En daarnaast zijn we super arrogant. Denken we de slimste te zijn in het universum.

Het is een harde landing geboren worden op aarde. Maar iedereen land voor een doel. En daarnaast kun je blijven afreageren op dat wat je niet wil zien.

Maar wellicht is het slimmer om een voorbeeld te zijn. Een lichtje in de duisternis. Want veel mensen willen veranderen maar die durven niet.

Daarmee maken we het verschil. Door zelf de angst te overwinnen. En te laten zien hoe makkelijk aardig zijn is tegen de medemens.


Hoe nederig zijn je brengt waar je hoort te zijn. Omdat je naar jezelf luistert. Je eigen waarheid. En niet naar de zogenaamde algemene waarheid. Die ons al eeuwen dom en lui maakt.

En slim worden we pas, als we open staan voor kennis. Want dat verreikt je geest. Wankel je ook niet zoveel meer. Omdat je nu gedachten hebt met diepgang.

Geen negatieve gedachten meer of een stuk minder. Omdat je niet meer destructief bezig bent. Maar aan het groeien bent. En positieve acties in je leven zorgen voor een positief denkbeeld.

En een opwaardering van licht. Ook niet vreemd al die mensen die je om hulp vragen. Want ze weten je licht te vinden.

Dus maak van jezelf een lichtje in de zee van duisternis. En langzaam zal de wereld weer zichtbaar worden. Bevrijd worden van wat het al die tijd al in zich had. Wat dat is vertel ik je niet. Dat mag je zelf ontdekken.

Luc van Ewijk

Mindstroom