Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 11 oktober 2017

Intuïtieve berichten door Wes Annac van zijn persoonlijke Blog Het is om jullie geest te helpen te bevrijden / Van 5, 6 en 8 Oktober 2017.


Intuïtieve berichten door Wes Annac van zijn persoonlijke Blog
Het is om jullie geest te helpen te bevrijden
Van 5, 6 en  8 Oktober 2017.

Waar ik ben Geweest

Voor degenen die zich afvragen waar ik ben geweest of waarom ik geen artikelen heb geschreven en e-mails heb beantwoord, ik ben met veel dingen aan het worstelen geweest en mijn inspiratie was weg.

Om verschillende redenen, is mijn plan om dagelijks artikelen te schrijven aanhoudend gestopt. Wanneer ik ging zitten om te schrijven, ondervond ik dat ik niets te zeggen had.

Beroering in mijn leven heeft mijn vertrouwen uitgeput en liet mij met niets betekenisvol om te delen. Maar dat alles is (langzaam) aan het veranderen.

Met het risico van dramatisch te zijn, wil ik zeggen dat ik tevoorschijn kom uit een van de donkerste en meest moeilijke periodes tot nu toe in mijn jonge leven.

Strijd is een deel van het leven, maar mijn worsteling is intens geweest en schijnbaar eindeloos.  

NU, plan ik om de beroering te gebruiken als brandstof om in een groter licht te creëren dan dat ik ooit eerder heb gehad. Toekomstig geschreven teksten zullen dit reflecteren.


Mijn schrijfwerk kan een andere smaak aannemen, zoals ik nu aanvoel, gewoon gedwongen om alle slechte dingen in de wereld (en in mijzelf) te confronteren, zoals ik het licht deel.

Ik zal meer van mijzelf  laten uitstromen in deze schrijfwerken – mijn ware zelf, niet alleen het “licht” of de “spirituele” kant – zodoende kan ik jullie het volledige plaatje geven en hopelijk ook helpen jullie te helen.

Ik heb ook verschillende categorieën van onderwerpen waar ik over zal schrijven, zoals milieu, muziek, paranormale onderwerpen, new age en ouderwetse vormen van spiritualiteit en veel meer.

Alhoewel ik de laatste tijd stil ben geweest, hoop ik oprecht dat jullie blijven (in de buurt) om te ‘kijken’ waar mijn schrijfwerk over gaat vanaf hier.

De sleutelthema’s in mijn artikelen zullen altijd zijn groei, evolutie en de reis terug naar het Licht. Maar ik heb kwaadschiks geleerd dat wij de duisternis moeten confronteren als we daar willen komen.

Vrede, liefde en voorspoed.

Wes Annac J

Dit Reggae Lied Herinnert ons eraan om van het Leven te Houden
  
Open My Eyes (Open Mijn Ogen) is een lied van een Amerikaanse reggae groep Soldiers of Jah Army, ook bekend als SOJA. Uitgebracht op hun album Get Wiser in 2006, het lied is met een langzame, soepele reggae groove is bezield met een krachtig bericht over houden van het leven hoe moeilijk het ook is.

SOJA is een voor een Grammy genomineerde reggae band uit Arlington, Virginia  (1).
Op de website van de band, verklaart de gitarist en leadzanger Jacob Hemphill dat hun doel is om te spreken voor degenen die geen stem hebben, de weerlozen en het menselijke ras als een geheel. (2)

“Ons doel als een band is op te komen voor het menselijke ras. Wij zien de wereld en wij proberen om het beter te maken in de beperkte tijd die wij hier hebben.” Jacob Hemphill (2)

Zie onderstaand om wat meer over de groep te leren.

Klassieke Roots van de Reggae

De muziek van SOJA interesseert mij. Hun vroegere albums bevatten vele klassieke reggae elementen: langzame liedjes met een melodische baslijn en indrukwekkende leadgitaar daarenboven een methodische ritmische gitaar. En niet te vergeten het keyboard, trompet en saxofoonwerk, wat een hoofdonderdeel is van de meeste reggaemuziek.

De muziek is niet het enige ding dat doet denken aan de klassieke roots van de reggae.
De boodschap in de muziek is ook een essentieel deel ervan.

Voor SOJA is de boodschap altijd belangrijk geweest. Dit is gebruikelijk bij reggae artiesten
die een bewuste benadering hebben voor hun werk.
Bijvoorbeeld, Ziggy Marley, heeft aangegeven dat hij zich meer richt op de boodschap in zijn liedjes dan de muziek of de kwaliteiten van zijn zingen.

De boodschap in het vroegere werk van SOJA is gelijkwaardig met wat je zou verwachten van bewuste reggae: in een koude, chaotische wereld, hebben we vrede nodig en begrip.
Hun songteksten vermengen sociaal bewustzijn met het bewustzijn van het Zelf en de erkenning dat de wereld niet kan veranderen totdat wij het doen.

De Evolutie van de Muziek

Luisterend naar hun latere albums, merkte ik een subtiele verschuiving op in de muziek en de boodschap. De muziek lijkt aan te geven dat de groep niet langer de behoefte voelt om in een strikte reggae sound te spelen. Hun latere werk laat zien dat zij niet bang zijn om de grenzen te verschuiven en ondertussen bouwend op een traditionele reggae fundament, neem de muziek mee in verschillende richtingen.

Je kan maar voor zo lang aan één ding vasthouden. Op een zeker punt, heb je te groeien als een artiest en menselijk wezen. SOJA lijkt zich hiervan bewust en hun latere albums zijn bewijzen van hun bereidwilligheid  om hun sound te veranderen en te gaan voor een meer wijzere en nog meer relaxte uitstraling.

Leun achterover en luister naar dit geweldige nummer als je er ook over leest.
Dit is een song van hun derde album, 11 jaar geleden uitgebracht. Deze song presenteert de stijl die moderne reggae fans doet bijeenkomen naar SOJA, maar hier, richten wij ons op de tekst en de boodschap.


De song begint met een drum intro gevolgd door een langzaam reggae ritme.
De tekst begint met de titel van de song en de boodschap is onmiddellijk duidelijk.

Ik open mijn ogen, iedere ochtend dat ik opsta
Om de waarheid te vinden die ik weet dat er is
Ik heb geluk om te ademen, ik heb geluk om te voelen
Ik ben blij om wakker te worden, ik ben blij om hier te zijn.
Met alles van deze wereld, en allen van de pijnen,
Al zijn leugens en al van het in de steek laten….
Voel ik nog steeds een gevoel van vrijheid…
Ik ben blij erbij te zijn (3)

Het kernbericht van de song is dat wij bewust kunnen zijn van de pijn en het hartzeer in de wereld maar toch houden van het leven. Het gevoel van vrijheid is voor iedereen beschikbaar, maar gewoonlijk zijn wij te betrokken met het slechte gedoe dat wij opmerken.
Wanneer wij onszelf laten verdrinken in negativiteit, verstoppen wij ons voor de mentale, emotionele en spirituele vrijheid die wij anders zouden kunnen hebben in overvloed.

“Wij hebben begrip nodig”

Het refrein benadrukt de noodzaak tot begrip in de samenleving:

Het is mijn vrijheid, kan niet van mij worden afgenomen
Ik weet het zal niet veranderen
Maar, wij hebben wat begrip nodig
Ik weet, dan komt het met ons wel in orde

Wij hebben begrip nodig op alle niveaus. Individueel, hebben wij nodig te begrijpen hoe de geest onze problemen versterkt en ons weerhoudt van het herkennen van de vrijheid die altijd hier is. Collectief, is het nodig dat wij begrijpen dat de meeste van ons mensen zijn met goede bedoelingen, aan het doen wat wij denken dat het beste is.

Een eenvoudig begrip van wat wij gemeenschappelijk hebben zou de wereld kunnen veranderen. Het zou ons kunnen helpen met het stoppen van elkaar te haten, om ons te richten op gemeenschappelijkheden en te richten op de talloze problemen in de wereld.
En dan zoals het refrein suggereert, dan “komt het wel in orde”.

De andere boodschap hier is dat onze vrijheid als levende menselijke wezens onvervreemdbaar is. Het maakt niet uit hoe zeer iemand probeert onze vrijheid in te nemen, het bestaan op zich is vrijheid. Als jullie in leven zijn, zijn jullie vrij tot op zekere hoogte. Dankbaar voor het leven te zijn zal jullie helpen om jullie meer vrijer te voelen en meer in leven dan ooit.

“Heb nooit spijt van 1 minuut van het Leven”

De boodschap gaat verder in het tweede vers

De dag dat ik weg ben en de dag dat ik vertrek
Ik zal nooit spijt hebben van 1 minuut van het leven.
Ik heb geleerd van de vreugde, ik heb geleerd van de tranen….
Ik heb door donkerte gelopen, nu heb ik een licht gezien.
Elke taal van iedereen
Van iedere staat in ieder land,
Heeft alles om dankbaar voor te zijn…. (3)

Dit vers suggereert dat er overal een les in is. Tranen kunnen jullie net zo veel leren als vreugde en het einde van dit alles, het beste wat wij kunnen doen is dankbaar te zijn  voor wat wij hebben ervaren en geleerd.

Als jullie ooit gedwongen hebben jullie sterfelijkheid te confronteren, zullen jullie beseffen dat jullie hier niet in jullie huidige vorm voor altijd zullen zijn. Zoals iedereen, zullen jullie uiteindelijk deze wereld verlaten. Wanneer jullie dankbaarheid uiten en jullie richten op het leren van het leven (en het leren aan…wat jullie hebben geleerd), hebben jullie iets van betekenis gedaan met jullie 100 jaren.

Dankbaarheid is de sleutel.

“Jah Heeft Mij Hier Geplaatst”

Het laatste vers van de song is gewoon diepgaand, zo niet meer dan anderen:

Ik open mijn ogen, iedere ochtend dat ik opsta
Om de waarheid te vinden die ik weet dat er is.
Ik kan jullie niet vertellen hoe, jullie kunnen mij niet vertellen waarom….
Maar mijn leven leven dat is al waar ik voor zorg
De last kan soms zijn groter dan mij
Soms, sterker dan mij en moeilijk te dragen.
Maar ik kan er niet minder voor zorgen, geen stress omdat
Jah (God) mij hier heeft geplaatst (3)

Jullie hoeven niet in God te geloven want deze song is bedoeld om krachtig te zijn.
Ongeacht jullie overtuigingen of het gebrek eraan, jullie zijn hier op deze planeet.
Voor mij, betekent dat, dat jullie bedoeld zijn om hier te zijn. Kwalijke dingen kunnen gebeuren tijdens jullie reis en stressen zullen zich opstapelen in de lucht, jullie overtuigend dat het allemaal hopeloos is. Herinner door of via dit alles dat jullie hier zijn met een reden.

Jullie bestaan is geen toevalligheid, dus probeer om iets groots te doen terwijl jullie hier zijn.

 Het Doel van Muziek

Dit lied is een herinnering eraan dat het maakt niet uit hoe slecht of beroerd ‘dingen’ kunnen zijn, het leven is het altijd waard om te leven. In een wereld geteisterd door oorlog, terrorisme, schietpartijen, haat en zielloosheid, is dit een bericht dat iedereen zou moeten horen.
Vooral degenen die met neerslachtigheid te maken hebben en worstelen om het licht te zien.

Wanneer jullie aan het worstelen zijn, laat dit lied tot jullie spreken. Misschien een paar tranen laten door de diepzinnige, zinvolle tekst en laat het jullie diepste wonden helen.
Ik geloof dat dit het doel is van muziek: om ons een plek te brengen waar wij het Licht kunnen erkennen en de duisternis zodat wij tenslotte voorwaarts kunnen bewegen.

Ik verlaat jullie met de laatste vier regels  van Open My Eyes:

De last kan zijn, soms, groter dan mij,
Soms, sterker dan mij en moeilijk te dragen.
Maar ik kan er niet minder voor zorgen, geen stress omdat
Jah (God) mij hier heeft geplaatst (3)

Bronnen:

  1. “SOJA”, Wikipedia.org  https://en.wikipedia.org/wiki/SOJA
  2. “SOJA Biography”, SojaMusic.com  http://www.sojamusic.com/band/
  3. “SOJA Lyrics – Open My Eyes”, Azlyrics.com  https://www.azlyrics.com/lyrics/soja/openmyeyes.html
  4.  Featured image credit
  De band is samengesteld uit 8 leden:
Zij hebben sinds 1998 6 albums uitgebracht, met een andere onderweg

Het is Allemaal Binnen In


De antwoorden die jullie zoeken leven binnen in jullie, in het bewustzijn dat omvat wie jullie zijn als een mens en spiritueel wezen.

Wij hebben de neiging om vervulling  overal te zoeken maar de plaats waar we het in overvloed vinden: in onszelf. Wij hopen externe dingen op in de hoop dat ze de leegte binnen opvullen, onbewust dat ware vervulling komt van het verkennen van dat gevoel van leegheid.

Spirituele zoekers zijn niet anders, zoals wij ook de leegte vermijden met externe dingen waarvan wij geloven dat zij onze spiritualiteit zullen verhogen of verbeteren.
Kristallen zijn een goed voorbeeld. Wij overtuigen ons ervan dat zij onze spirituele groei helpen, wat zij kunnen als wij ze niet gebruiken om het moeilijke innerlijke werk te vermijden wat leidt tot evolutie.

Ik wil niet argumenteren over of kristallen helpen of niet, maar wij kunnen makkelijk gevangen worden in de schittering van dit al en het oorspronkelijke doel uit het oog verliezen – spirituele groei – die wij verkrijgen niet door externe dingen, maar door naar binnen te kijken.

Dit wordt een algemeen thema voor de gids van deze week.

Om te realiseren dat het allemaal van binnen in komt en om toegewijd te blijven om jullie bewustzijn te verkennen is het moeilijkste deel van spirituele groei.
Het is veel makkelijker om te denken dat iets van buitenaf jullie daar zullen krijgen met geen moeilijk werk van jullie kant.

Ik moest mij realiseren, op de moeilijke manier, dat geluk, heelheid en spirituele groei allemaal taken voor van binnen zijn. Ik moest door het hartverscheurende proces heengaan van het verliefd worden op externe dingen, mijzelf overtuigend dat ik ze nodig had om creatief en spiritueel te groeien en ongelukkig te zijn wanneer gedwongen om zonder dat te gaan.
Het was niet gemakkelijk maar ik moest mij realiseren, ik ben nog steeds mij zelfs wanneer ik deze dingen niet heb waarvan ik denk dat ik ze nodig heb. Met of zonder hen, is mijn liefde sterk. En mijn gedachten zijn een assistent of een hindernis, afhankelijk van hoe ik het gebruik.

Niet alleen zijn externe dingen niet noodzakelijk voor de spirituele groei; zij kunnen in de weg lopen. Als we ze laten gaan, kunnen ze muren oprichten in de gedachten (in de geest) waar er eens open velden waren. Zij kunnen beginnen om de stroom van bewustzijn te blokkeren ondertussen ons aan het denken maken dat wij meer van hun nodig hebben om ons beter te voelen of zelfs gewoon normaal te voelen.

Voor de meeste mensen is dit waar verslavingen hun intrede doen.

Houd in gedachten dat externe dingen bijna alles kunnen betekenen. Voor spirituele zoekers, kan het iets zijn van zoals zo onschuldig als kristallen. Voor zoekers en niet-zoekers, kunnen het hard drugs zijn of wat dan ook destructiefs dat ons vastgehaakt houdt aan de externe wereld.

Begrijp mij niet verkeerd. Er zijn substanties zoals bewustzijnverruimende middelen die inderdaad bewustzijn verruimen en helpen ons te realiseren onze multidimensionale natuur.
Maar deze dingen kunnen jullie opgebruiken wanneer jullie ze niet gebruiken met een duidelijke, heldere bedoeling.

Om hen goed te gebruiken, moeten jullie begrijpen waarom jullie ze gebruiken en wat zij kunnen doen voor jullie indien gebruikt met de juiste aandacht, gerichtheid.
Anders kunnen zij gewoon een andere externe verslaving /aanleg/neiging worden die geleidelijke aan jullie verwijderd van het bewustzijn dat jullie vanaf het begin zochten.

Dit bewustzijn bestaat in overvloed wanneer jullie weten hoe en waar er naar te zoeken.
Zelfs schijnbare onschuldige dingen zoals kristallen worden een belemmering wanneer jullie je meer daarop richten dan op jullie Zelf.

Bewustzijn en bezinning zijn hier al voor jullie. Ondanks onze pogingen om ons te verenigen met de Bron, hoeven wij niets te doen om het te vinden. Er is niets om op af te stemmen en geen wonderbaarlijk proces zal jullie daar krijgen. Jullie bewustzijn – jullie bijzondere levendigheid – is wat jullie zoeken.

Jullie vermogen om te zien, om te horen, om te voelen, om te proeven en in het algemeen aanvoelen en gewaarworden van de wereld is jullie poort naar hoger bewustzijn. Maar voordat jullie hoger kunnen gaan, moeten jullie het wonder er(her)kennen wat het leven is.
Jullie zijn een gevoelig wezen ingebed in een menselijk lichaam dat zal terugkeren naar oneindigheid wanneer het lichaam ophoudt met leven.

Verlichting is natuurlijk. Het gebeurt met of zonder onze deelname. Het is verwant aan zonneschijn en regen; wij zijn ons ervan bewust, wij ervaren het en toch, kunnen we het niet beheersen. Wij her(er)kennen dat het er eenvoudigweg is.

Wij zijn wezens van bewustzijn en zelfbewustzijn, daarin zijn wij bewust en gewaar van het leven. Wij zijn meestal onbewust van de hogere staten die op ons wachten, maar wij zijn ons van onszelf bewust en van het feit dat wij in leven zijn.

Zo verwarrend zoals het misschien klinkt, het erkennen van dit basisbewustzijn is de sleutel voor spirituele groei. We komen daar niet door het nemen van verruimende middelen in een bos en onmiddellijke verlichting verwachtend, maar wanneer wij gewaar zijn van ons bewustzijn, kunnen wij deze substanties naar behoren gebruiken en geraken ergens echt met hen.
Wanneer jullie je zorgen maken, zullen jullie de evolutie missen of verlichting, niet doen.
Jullie zijn een bewust wezen en of jullie je het nu realiseren of niet, jullie zelfbewustzijn zal op zichzelf groeien.

Het helpt kennelijk om je bezig te houden met jullie evolutie en er een actief deel van te zijn, maar globaal, kijkend naar de externe wereld voor assistentie zal jullie enkel tegen houden.
Kijk binnen in en laat het wonder van jullie toenemende hoger bewustzijn voor jullie ontvouwen.

Deel vrijelijk

Over de schrijver:

Wes Annac,  ergens in de twintig, ik ben een schrijver, blogger en een kanaal voor de creatieve uitdrukking van het Universum en ik heb de Cultuur van Bewustzijn gemaakt, tot een website. (dagelijks)
Ik ben geïnteresseerd in spiritualiteit, revolutie, muziek en de transformatie van transformatieve creatieve krachten gekend als liefde.
De cultuur van bewustzijn kenmerkt dagelijkse spiritueel en alternatief nieuws, artikelen die ik heb geschreven en meer. Het doel is te ontwaken en verheffen door het aanbieden van materiaal over de val van de planetaire elite en een nieuw voorbeeld van eenheid en spiritualiteit.

Ik heb bijgedragen aan een paar verschillende spirituele websites waaronder

En ik schrijf wekelijks een nieuwsbrief waar je tegen betaling je voor in kan schrijven. Is $ 11,11 per maand. Zie onderstaande link.

Bovenstaande  van 8 oktober 2017 heb ik geschreven voor de 268ste uitgifte van de wekelijkse nieuwsbrief.

Follow me on Facebook

Vertaald voor wakkeremensen door Anja