Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 26 oktober 2017

Ik ben geen deurmat waar welkom op staat / 26 oktober 2017 /Lilian Ferru


Ik ben geen deurmat waar welkom op staat
26 oktober 2017 /Lilian Ferru

 

Vrouwkracht


Na de vorige healing van Paul in Baarlo zag ik opeens glashelder de oude patronen. Het jarenlange geterroriseerd door bepaalde familieleden, en ik maar vergeven, er aan voorbij zien, niet reageren. Als ik het drama niet voed gaat het vanzelf wel voorbij. ‘Blijf uit het slagveld’, dacht ik. Maar ook bij mij is het een keer genoeg. Dus eindelijk ben ik de confrontatie aangegaan. Ik zwijg niet langer en zeg alles wat niet gezegd mag worden. Het was een verdrietige uitbarsting van jaren opgestapelde pijn waarin je steeds op de persoon aangevallen wordt. Ja, ik ben verantwoordelijkheid voor mijn gevoelens, maar wil dit ook tot op het bot doorleven. ‘Kom maar pijn, kom maar’. Ik ga jou onder ogen zien. En dat heb ik gedaan op een plekje bij de boerderij waar ik geboren ben. Daar zat ik aan de rand van een weiland met de zon op mijn gezicht. In mijzelf gekeerd zag ik mijn ‘vijanden’, ooit waren ook zij kind. Ik heb gebeden, vergeven, gezegend en toch voelde ik me nog steeds rot. Wat kan ik nu nog doen? Niets. Ik vertrouw op de Hogere Macht, aan wie ik dit heb gegeven. Verdomme, ik dacht dat het geheeld was.

Hoewel het stof begint te dalen, voel ik me mismoedig als we afgelopen zondag naar Den Bosch gaan voor een healing. Zodra de muziek op staat, zak ik weg. Eerst gebeurt er niets, dan zie ik onverwachts een groot licht, het neemt me mee, ik word er in opgenomen, verdwijn erin. Is dit genade? Ben ik verhoord? Ik bevind me in iets dat zó heilig is. Het is behoorlijk emotioneel, eindelijk voel ik me bevrijd. De rust is zo zalig.

Tussen Baarlo en Den Bosch ligt een aantal weken en nu pas is het klaar, met nog cadeautjes erachter aan. Meteen de dag erna, op maandag, is het interview met Nathan en Chandra: ‘God is Liefde’. Dat weet ik ook wel, maar hoe pas je dat in het dagelijkse leven toe? Als een thema bij mij speelt, wordt dat altijd zichtbaar tijdens een gesprek en ook nu weer. Hoe moet je dat praktisch toepassen? Het antwoord is ontnuchterend: gewoon met je gezonde verstand. Je bent geen deurmat waar welkom op staat. Jezus was ook een rebel. Liefde is niet iets zoetsappigs, maar is wel een onmisbaar kompas in de turbulentie van het leven. Het is precies wat ik nog nodig had om te horen. De liefde heeft altijd het laatste woord. Liefde heeft te maken met heel zijn, het is niet romantisch.

Op dinsdag komt Gina de Groote langs. Zij is een gelijkgestemde duizendpoot. Oprichtster van Change Magazine, schrijfster en inspirator. Het borrelt en bruist en al snel gaat het gesprek over Vrouwkracht. Hebben we ons niet lang genoeg gevoegd? Waar ligt de grens tussen niet willen kwetsen en grenzen stellen? Is positief denken inmiddels achterhaald? Moeten we niet eens wat meer op onze intuïtie vertrouwen? Mogen alle spirituele theorieën in de prullenbak, zodat we ons authentieke Zelf kunnen zijn? Tussen al deze thema’s door vertelt Gina over het overlijden van haar man Wim en hoe kostbaar het is als je samen bent en elkaar alles mag vertellen. Dat raakt me.

Het regent antwoorden van liefdevolle wijze mensen die de kosmos op mijn pad heeft gezet. Het sprankelt weer in mij. De hele geschiedenis is doorleefd, ik heb er niets meer aan toe te voegen. Het is een universeel thema, waar ieder voor zich door heen moet. Moedig voor jezelf gaan staan, jezelf weer in eigendom nemen, je waarheid spreken. Het speelt bij wel meer mensen. Als het even kan blijven we in liefde, maar soms is het nodig om voor jezelf op te komen, omdat de illusie van afgescheidenheid ondraaglijk is. Dit is niet wat ik wil. Ik wil dat er licht is!

Inderdaad, we zijn klaar met onszelf weg te geven en daarop afgerekend te worden. Laten we elkaar eren, zodat we weten dat we er niet alleen voor staan. Laten we ophouden met een deurmat te zijn waar welkom op staat. Daar zijn we niet voor gekomen. Ben je klaar voor de snelweg? Op zondagochtend 12 november is er weer een healing van Paul in Heerlen.

Ik wens je veel kijkplezier met de interviews van Chandra & Nathan, en Gina de Groote.

Liefs, Lilian

PS: Terwijl ik dit schrijf komt de nieuwsbrief van Brigitte Wolfhagen binnen. Behalve coach en wonderzusters is zij ook altijd bereid om de interviews te filmen. Door de ontmoetingen wordt ook zij weer geïnspireerd. Vanaf 6 november start Brigitte iedere eerste maandag met een Vrouwen Cirkel, waar zij ruimte schept om in je kracht te gaan staan (trueyou.nu).

https://jij-bent-een-wonder.email-provider.nl/web/ivtlr4llno/sqmpefhchz/7iz5ehtvgy/n5k8uedyas

http://degoednieuwskrant.nl/