Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 24 oktober 2017

Het nieuwe in de wereld / 23/10/17 / Luc van Ewijk

Het nieuwe in de wereld
23/10/17 / Luc van Ewijk

Het nieuwe in de wereld is nog niet zichtbaar. Maar dat betekend niet dat het er niet komt.

We schoppen massaal tegen het oude aan. Vervloeken het oude systeem. Worden boos op mensen die het niet willen veranderen. Die liever in het oude systeem blijven zitten. Omdat ze nog niet klaar zijn om te veranderen.

Ja in je eentje, ben je maar in je eentje. Maar als vele mensen alleen in de wereld werken aan het nieuwe, krijg je als het waren een revolutie. Ook wel een evolutie die opnieuw gestart is.

Simpel is dat. Denk niet moeilijk. Maar het makkelijk want dan zie je de mogelijkheden. Doe waar jij goed in bent. Waar jij gelukkig in bent.

Ja is dat niet egoïstisch ja. Maar je hoort eerst voor jezelf te kiezen, voor je andere in de wereld kunt helpen.

Daarnaast zijn we niet voor niks in deze tijd geboren. Of weer opnieuw geboren. We zijn geplaatst om de wereld te helpen transformeren.


Het gaat daarbij ook niet om hoe. Want eerst worden we meer bewust van onszelf. Ook wel verlicht.

Voor we echt aan projecten beginnen om de wereld beter te maken. Niet dat je daarvoor niks doet. Want hoe lichter jij wordt. Minder duister. Hoe zonniger de wereld wordt.