zaterdag 28 oktober 2017

Heavenletter 2796: Je Bent Opperste Eenheid / Geplaatst 28 oktober 2017

Heavenletter 2796:
Je Bent Opperste Eenheid
Brief uit de Hemel
Geplaatst 28 oktober 2017


God zei:

Ieder Menselijk Wezen is uniek. Een Menselijk Wezen is Eenheid die verpersoonlijkt is en van een persoonlijk tintje voorzien. Uniek gemaakte Eenheid, Eenheid met meningen en gezichtspunten die misschien wel op geen enkele andere lijken. En toch, ondanks dat, is er Eenheid. Er is de vereniging van Eenheid ondanks welke tegenstelling dan ook. Er is niet één manier. Er zijn duizenden manieren, en toch is er nog steeds Eenheid. Dit is moeilijk om te verwerken.

Wanneer alles voorbij is, wat voor meningsverschillen er ook zijn, hoeveel ook maar en wat ook maar, is iedereen Opperste Eenheid.

Kijk eens naar alle smaken ijs die er zijn. Er komen steeds maar nieuwe smaken bij. Hoeveel smaken er ook zijn, ijs is ijs. Het kan alleen maar ijs zijn. Zelfs ijs kent Eenheid, en het water komt je in je mond wanneer je er aan denkt. Smaken zijn fijn. Maar afgezien van de smaken waar je een voorkeur voor hebt, blijft ijs gewoon ijs.


Kijk eens naar al de verschillende soorten fruit die er op Aarde groeien. Fruit komt van bomen. Grote bomen. Kleine bomen. Fruit van struiken. Zeer verschillende soorten fruit. Het verschil tussen appels en sinaasappels is enorm, en toch is het allebei fruit. Daar brengt niets verandering in.

Kijk eens naar ogen! Kijk eens naar manieren van lachen! Kijk eens naar vingerafdrukken! Geen twee zijn er gelijk, en toch zijn alle ogen ogen, alle manieren van lachen zijn lachen, vingerafdrukken zijn vingerafdrukken, allemaal herkenbaar en toch zijn er geen twee gelijk. Hoe verbazingwekkend is de Schepping, hoe verbazingwekkend ben Ik, hoe verbazingwekkend ben jij! Ikzelf ben zo verbaasd als een God maar kan zijn. Ik kan niet geïntimideerd zijn, maar Ik kan wel blij zijn, en Ik ben steeds maar weer verheugd. Ik ben zeer verheugd door jullie, geliefden.

Kijk eens naar meningen. Zelfs jij hebt meer dan één mening, en zelfs je eigen meningen nemen verschillende vormen aan. Jouw meningen kunnen in een oogwenk veranderen. Hoe vaak is dat niet gebeurd. Soms kun je haast niet geloven dat je er ooit bepaalde meningen op na hield en nu niet meer. En ondanks dat heb je de neiging om te volharden in je huidige mening over wat ook maar. Ja toch?

En toch is er datgene binnen in jou dat constant is. Dat is jouw Wezen. Jouw Wezen verandert niet. Jouw bewustzijn van jouw Wezen verandert echter wel. Natuurlijk verandert je bewustzijn omdat je aardse bewustzijn groeit. Je bewustzijn verheft zich. Het breidt zich uit. Het lijkt alsof je ogen groter worden en zo lijkt datgene dat je ziet zich uit te breiden. Je leeft in een Universum dat zich steeds maar uitbreidt. Als Menselijk Wezen groei je. Je groeit omdat het onvermijdelijk is dat je gaat realiseren Wie je bent. Je gaat je eigen Wezen realiseren. Je groeit in de herkenning van wat Ik, God, schiep toen Ik jou schiep. Je breidt je uit om het Universum te ontmoeten en om jezelf te ontmoeten.

Kind van Mijzelf, Ik aanbid je. Er is geen ander woord voor. Ik vereer je niet, en toch aanbid Ik jou, Mijn Wezen dat geschapen werd uit Mijn eigen Wezen. We zouden kunnen zeggen dat Ik jou bedacht, maar het feit dat je nu Mijn Wezen bent, is niet bedacht.

Datgene dat al bestaat is niet bedacht. Alleen datgene dat nog niet bestaat, kan bedacht worden.
En dus wordt jouw individualiteit, sterk op Aarde, voor een tijdje bedacht. Je gelooft er voor een tijdje in. Je neemt het een tijdje serieus. Ik houd van je met heel Mijn hart, en Ik begrijp je. Ik ken al datgene dat jij zo uiterst serieus koestert. Ik neem jullie serieus, geliefden, maat geen enkel ding dat jullie serieus nemen, neem Ik ook serieus. Je bent belangrijk voor Mij, en toch zie Ik jouw moeilijkheden voor wat ze zijn. In die zin, kunnen We zeggen dat Ik jullie licht opvat. Voor het geval dat dat jullie gevoelens kwetst, kunnen We misschien beter zeggen dat Ik jullie in Mijn licht opneem en je vasthoudt terwijl jullie schijnen.

vertaald door: ancoterpstra