Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 19 oktober 2017

Heavenletter 2562: Je Eigen Wezen / Geplaatst 19 oktober 2017

Heavenletter 2562:
Je Eigen Wezen
Brief uit de Hemel
Geplaatst 19 oktober 2017


 God zei:
Je hebt geweten hoe het voelt alsof je zonder Mij bent. Je weet hoe dat voelt. Je hebt daar geen verdere training meer in nodig.

Verken nu hoe het voelt om Mij direct aan je zijde te hebben. Wat een Reisgenoot zul je in Mij vinden. Altijd zal Ik je begrijpen, en altijd zal Ik voor je zorgen. Ik zal naar je luisteren en je nooit onderbreken. Ik zal Mijn mantel over modderpoelen heen leggen zodat jij eroverheen kunt lopen. Ik zal taxi's voor je aanhouden. Ik zal allerhande diensten aanbieden. Eerst zal het precies genoeg zijn voor jou om gewoon te weten dat Ik met jou ben, in je ogen kijkend, en elke beweging van jou volgend. Het zal niet zo voelen alsof er een helikopter boven je hangt. Je zult het soort gezelschap ervaren dat helemaal niet opdringerig is, gewoon gezellig, gewoon daar, naast elkaar, alsof jij het jouwe aan het doen bent en Ik het Mijne. Gezellig en stil. Of gezellig in gesprek zijn. Precies zoals jij het prettig vindt en wanneer ook maar.

Ik zal nooit moe worden. Je zult Me altijd zo fris als een madeliefje ervaren, en jijzelf zult ook nooit moe worden, want terwijl je je beweegt en leeft in de wereld met Mij, ben je tegelijkertijd aan het rusten. Je zult op hetzelfde moment energiek worden en vredig zijn. Je zult zijn als een kaars die gestadig brandt. Je zult een voortdurende energie van liefde zijn. Het zal allemaal gesmeerd verlopen. Wrijving zal niet meer bestaan. Er zullen geen kuilen meer in de weg zitten. Of, wanneer die er wel zijn, zul je er bovenuit gerezen zijn. Dus, waar bestaan ze dan nog?


Het zal niet zo zijn dat je helemaal op Mij zult vertrouwen. Wanneer je weet dat Mijn Aanwezigheid een gegeven is, zul je er geen behoefte aan hebben om ergens anders op te vertrouwen dan jezelf. Je zult waarlijk vol zelfvertrouwen zijn. Terwijl Wij samen wandelen in Onze gezellige stilte, zul jij je eigen Soevereine Wezen zijn.

Het zal niet zo zijn dat jij je in alles aan Mij onderwerpt of ook maar in iets. Je zult niets anders eerbiedigen dan je eigen hart van goud. Je zult refereren aan je eigen Wezen en het eerbiedigen. Je zult weten wat je moet doen zonder er bij na te denken. Je zult zeker niet langer teveel nadenken. Het zal zijn alsof je aan tafel zit om te eten, en het eten voor je staat, en je gewoon je vork pakt. Je hoeft niet te denken: " Moet ik mijn vork pakken?" Je zult gewoon makkelijk weten wat te doen. Er zal geen afscheiding meer zijn tussen gedachten, hart en handen.

Je zult alleen maar liefdevol gedrag kennen. Net zoals de zon weet wanneer op te komen en wanneer onder te gaan, zo zul jij ook moeiteloos opkomen en ondergaan. Je zult net zo makkelijk weten wanneer je handelen moet en wanneer niet, wanneer je moet spreken en wanneer je moet zwijgen. Jullie zullen Een met Mij zijn, geliefden, en jullie zullen Een met jezelf zijn en met het hele Universum. Je zult in de bezieling van Eenheid zijn waar geen enkele afscheiding meer bestaat. Alle impulsen zullen omhoog gericht zijn, en zullen goed zijn. Vanuit de basis van liefde, zullen alle impulsen zo moeiteloos omhoog rijzen, op zo'n natuurlijke manier, dat het zal lijken of je er mee geboren bent, en dat is natuurlijk ook zo.

Je zult niet langer denken in termen van gelukkig zijn of ongelukkig zijn. Je zult leven in een staat van bewustzijn waar vergelijking niet meer bestaat, net zoals je wit niet met wit vergelijkt of twee gelijke kledingstukken. Wat valt er met elkaar te vergelijken op een zomerse dag wanneer het louter zomer is in je hart?

vertaald door: ancoterpstra