Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 15 oktober 2017

Heavenletter 2518: God Heeft Gevoel voor Humor / Geplaatst 15 oktober 2017

Heavenletter 2518:
God Heeft Gevoel voor Humor
Brief uit de Hemel
Geplaatst 15 oktober 2017

God zei:

Natuurlijk heb Ik gevoel voor humor. Dat moet je wel door hebben ! Hoe kan Ik anders kijken naar al dat heen en weer geren van jullie en niet lachen ? Of in ieder geval glimlachen !

Kijk eens naar alle dwaze dingen die mensen doen ! Kijk eens naar alle mensen die verliefd worden, en dat dan weer kwijt raken, en dan zichzelf hekelen dat ze ooit verliefd waren en nu niet meer. Jij neemt dit serieus, maar jij vat soapseries toch ook licht op ?

Kijk eens naar allen die denken dat het om auto's draait of dollars of welke fantasie dan ook maar waar mensen zich mee omringen.

Vertel Me, alsjeblieft, geliefden, hoe zou Ik niet kunnen lachen ! Ik lig in een deuk van het lachen. Het is zelfs lastig voor Mij om niet te lachen. En weldra zul jij ook niet kunnen voorkomen dat je lacht.


Wanneer je de innerlijke stilte binnen in jou kent, zul je het absurde zien van alles dat jij belangrijk noemt, en dan zul jij je gezicht ook niet meer in de plooi kunnen houden. Wij zijn namelijk eender.

Wanneer je kleine kind huilt vanwege een kapot speeltje alsof er noot iets zo belangrijk was, hoezeer ben je dan in beroering gebracht ? Wanneer je kleine kind haar pop niet kan vinden en in beroering is, dan help je haar om die terug te vinden. Omwille van je kind, vat je het trieste voorval niet te licht op, en toch weet je dat het helemaal geen triest voorval is behalve dan in de ogen van je kind.

Tegelijkertijd zie je hoe liefdevol het is dat het je kind raakt, dat ze zoveel geeft om een speeltje of een pop of een dekentje, en dat je kind de verwondingen van haar pop als verlies of een triest voorval ziet. Ben Ik niet minstens zo goed als jij ? Ik beschouw jouw trieste voorvallen net zo. Ik neem je serieus, terwijl Ik toch de hele tijd van binnen lach, niet om jouw zware verlies, maar omdat Ik weet dat er niet echt een reden voor jou is om verdrietig te zijn. Ik laat jou niet zien dat Ik lach omdat Ik vanuit jouw perspectief op je reageer. Ik pik jouw signalen op. Ik ben niet harteloos. Ik zou wel willen dat jij met Mij mee kon lachen. Wanneer je de uitgestrektheid zou zien die Ik zie, dan zou jij ook niet kunnen ophouden met lachen.

Geliefden, waar valt eigenlijk niet om te lachen ? De zon komt elke dag te voorschijn. Wanneer dat niet lukt, zendt hij je regen, en vervolgens droogt hij de regen weer op. Jij leeft in een wereld van zo'n onuitsprekelijke pracht, waarom maak je geen vrolijke duikelingen ? Waarom maak je geen sprongen van vreugde ?

Neem anderen serieus, maar niet jezelf. Hoe zou je niet kunnen lachen om jezelf ! Wanneer je kijkt naar al je angsten en zwakheden en hoe serieus je ze neemt, hoe kun je daar dan niet vrolijk van worden ? Ja, het is een uitstekend idee om eens te lachen om jezelf. Dan zul je jezelf zeker niet zo serieus nemen. Je zult het leven niet zo serieus nemen, en tegelijkertijd zul je er meer ontzag voor hebben. Je zult het meer respecteren en je zult het meer liefhebben, en dat allemaal omdat je het niet al te serieus neemt. Je begrijpt natuurlijk wel dat je het leven veel te serieus hebt genomen. Je zou haast denken dat jij het leven van alledag als een zaak van leven en dood hebt beschouwd. Hoe vaak heb je niet het gevoel gehad dat je door de grond zou zakken van schaamte. En hoe vaak ben je er ook daadwerkelijk door gezakt ? Geliefden, de laatste keer dat Ik keek, ging het prima met jullie.

Wanneer je daar bent gekomen waar je volledig kunt aanvaarden dat er geen dood bestaat, waar kun je dan wel niet allemaal om lachen ?

vertaald door: ancoterpstra