Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 12 oktober 2017

Heavenletter 2425: Geniet Meer / Geplaatst 12 oktober 2017

Heavenletter 2425:
 Geniet Meer
Brief uit de Hemel
Geplaatst 12 oktober 2017


God zei:

Wat zijn de kleine dingen die jou gelukkig maken? De kleine dingen waar je van geniet? Geniet van meer van die dingen. Het is goed om te genieten, dus geniet nu maar. Geef jezelf de hele dag geschenken van vreugde. Wanneer je aan jezelf geeft, geef je ook meer aan anderen. Tenslotte zijn jullie Eén. En je gulheid is dus een voorbeeld van Eenheid. Wat zou je ook eigenlijk anders willen doen dan vreugde geven? Je wilt zeker niet iemand vreugde ontzeggen, en jezelf al helemaal niet. Begin er dan eens mee om jezelf vreugde te geven.

Met elk beetje vreugde waar jij van geniet, geef je ook vreugde aan de wereld. De wereld is jullie koekje, geliefden. Geniet ervan. Taxeer de wereld minder, en geniet er meer van. De wereld hoeft niet eerst koninklijke kleren te dragen voordat je ervan kunt genieten.

Stel je eens voor hoe beroofd je je zou voelen wanneer je niet langer de geur van gemaaid gras kon ruiken, of het lied van een onbekende vogel kon horen, of wanneer je niet langer water in je gezicht zou voelen spetteren, of een druif uit de wijngaard zou proeven, of wanneer je niet langer kinderen zou zien spelen, of welke vreugden van de zintuigen en van je hart ook maar. Haal de vreugden die je hebt eens weg, en je zou weten hoeveel vreugde je al die tijd al had. Geliefden, de wereld is al kostbaar voor jullie, je beleeft een groot stuk vreugde aan de wereld. Je geeft naar de mate waarin jou gegeven wordt. Dus pak de vreugde aan die het leven je aanbiedt zodat je ruimschoots vreugde terug kan geven als tegenprestatie.


Vreugde is eervol. Minder dan vreugde is dat niet. Manifesteer vreugde. Leef in vreugde. Denk in vreugde. Wees vreugde. Geef de koek van vreugde weg, en eet er ook van.

Wat is het verschil tussen vreugde en liefde? Ik zou het niet weten. Wat is vreugde anders dan liefde? En wat is liefde anders dan vreugde? Dit is de reden waarom je niet gevraagd wordt om een offer te brengen. Zelfs wanneer je je fysieke leven opgeeft om iemand te redden, is het niet de bedoeling dat dat een offer is. Stop zodra je het gevoel hebt dat het een offer vergt. Een offer brengen is te opgeblazen. Laat jouw geven een geschenk zijn maar niet een offer.

Opoffering is niet goed genoeg voor jou. Opoffering is iets dat je bindt, en jij bent ongebonden.
Schep vreugde, en laat het dan los. Verzamel vreugde omwille van vreugde. Vreugde is niet ver weg. Het is zo dichtbij als je hart. Laat je hart buitelen van vreugde.

Vreugde geven is vreugde ontvangen. Vreugde kent geen einde. Maar je moet er wel voor open staan. Laat vreugde op het puntje van je tong zijn. Schep vreugde in elk moment net zoals je een hengel uit zou werpen om een vis te vangen. Vang zowel kleine als grote vissen.

Hier is een nieuwe gedachte: Geluk is een gewoonte die je jezelf eigen maakt, net als knorrigheid. Je kiest zelf je gewoontes. Je kunt de ene inwisselen voor de andere. Je zegt dat je gelukkig wilt zijn. Wanneer dat is wat je verlangt, wees het dan ook. Je hoeft geen limiet te stellen aan je vreugde. Het is nooit de bedoeling geweest om vreugde op rantsoen te zetten. Het was de bedoeling dat je een gigantische overvloed aan vreugde hebt. Kies voor vreugde als een vaste kameraad in je leven.

Net zoals je kiest om op de ene soort muziek te dansen en bij andere dansen aan de kant te zitten, kies zo ook de dans van vreugde en blijf aan de kant bij dansen die je hart niet lichter maken. Jullie zijn genoeg bezig geweest met de dansen die je niet leuk vindt, geliefden, en jullie zijn genoeg bezig geweest met het dramatische belang dat ze opwekken. Je hebt genoeg gehad voor een heel leven. Nu begint je leven van vreugde. En zo staat het geschreven.

vertaald door: ancoterpstra