Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 19 oktober 2017

De geschiedenis van de afscheiding - dag 15 / Geplaatst 19 oktober 2017

De geschiedenis van de afscheiding - dag 15
Geplaatst  19 oktober 2017

Dag 15
Je ziet hier nog eens het schema over de werking van de schepping en hoe ons bewustzijn hierin een rol speelt. Als je goed kijkt zijn er echter een aantal gegevens bijgevoegd en ik geef hierbij een deel weer van de lezing door Ian Xel Lungold omdat het zoveel duidelijk maakt van hoe de kijk van de Maya was op het leven van alledag en hoe dit voor ons, desgewenst, ook een middel kan zijn om gebruik van te maken.

 

Als je bewust in jouw bewustzijn bent, m.a.w. als je in je intuïtie bent, dan zit je in die stroom van schepping en het is mooi als je daarin kan blijven, maar dat is niet altijd even makkelijk zeker met al de dingen die rondom jou gebeuren en dan ook natuurlijk met het ego (het verstand) dat voortdurend aan het trekken is om jou eruit te halen.

Je kent waarschijnlijk wel een ogenblik in je leven dat jij je niet op je gemak voelde omdat je op een plek was waar je eigenlijk niet wou zijn, zoals bijvoorbeeld op school of tijdens een discussie. Dat zijn de momenten waarin je duidelijk niet in de flow bent.