Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 17 oktober 2017

De geschiedenis van de afscheiding - dag 14 / Geplaatst 17 oktober2017

De geschiedenis van de afscheiding - dag 14
Geplaatst  17 oktober2017

Hoe weet je dus of je handelt vanuit je intuïtie? En hoe blijf je afgestemd op je intuïtie?

Iedereen heeft wel eens een ervaring gehad die voortspruit uit de intuïtie. We kennen allemaal wel een aha-moment toch? Zo’n eye-opener. Het gevoel erbij is meestal is ook zo weer weg. En al gauw komt ook het verstand om de hoek kijken, te herkennen aan o.a. twijfel. Het ego springt hier maar al te graag onmiddellijk op in, bang voor verder dieper inzicht.

Ian Xel Lungold noemt in zijn lezing het verstand (= het ego) een op zelfbehoud gericht mechanisme die liever gelijk heeft dan dat jij overleeft. En is dit nu ook niet een heel bekende zin uit Een Cursus in Wonderen waar de vraag wordt gesteld of je liever gelijk hebt of gelukkig wil zijn? ‘En’, zegt hij verder, ‘een goed begrip hebben op het verstand is belangrijk want wanneer je goed kan werken met je intuïtie dan kan het verstand een goed hulpmiddel zijn en wordt het een goed gereedschap.’

Intuïtie is je persoonlijk weten. Al het weten komt voort uit een Bron. Je kan die Bron God noemen, het Al, Liefde of welke naam ook die jij prefereert, maar alle weten komt ergens vandaan. En al dit weten stroomt vanuit een bron (zie schema hieronder), een stroom van creatie, van schepping. En in die stroom van gebeurtenissen is ook jouw bewustzijn aanwezig. Jouw bewustzijn is binnen die stroom een aanwezigheid die zich situeert binnen tijd en ruimte. Wanneer je in je intuïtie bent, ben je centraal aanwezig in die stroom. Volgens de leringen van Abraham ben je dan in de Vortex. Het doel dus is om zoveel als mogelijk in die stroom, ‘in de flow’ te blijven.