Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 15 oktober 2017

De geschiedenis van de afscheiding - dag 13 / Geplaatst 15 oktober 2017

De geschiedenis van de afscheiding - dag 13
Geplaatst 15 oktober 2017

Door het feit dat er op korte tijd veel veranderd is het nodig dat we onze intuïtie beter leren ontwikkelen. Omdat we minder tijd hebben om over iets na te denken, moeten we sneller handelen. Het verstand kan deze snelle veranderingen niet aan.

Hoge sportprestaties zijn een goed voorbeeld van handelen via de intuïtie. Wellicht ken je de uitdrukking wel die in vele sporttakken gebruikt wordt: ‘Verstand op nul en zicht op oneindig.’ Dat is precies wat bedoeld wordt met overschakelen op je intuïtie. Je schakelt je korte-zicht geheugen uit en je verbindt je met je diepere wezen.

Sporters die hoge prestaties leveren worden door een grote schare fans op handen dragen. Financieel worden deze mensen goed beloond. En dat is niet zo verwonderlijk want er wordt opgekeken naar iemand die vanuit zijn eigen kracht werkt. Dit wekt respect, waardering, verwondering.

Hoe we kunnen weten of we handelen vanuit onze intuïtie of met het verstand, hoe we onze intuïtie vinden en herkennen en hoe we erop afgestemd blijven zien we morgen.