Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 13 oktober 2017

De geschiedenis van de afscheiding - dag 12 / Geplaatst 13 oktober 2017

De geschiedenis van de afscheiding - dag 12
Geplaatst  13 oktober 2017
 We zijn er inmiddels achter gekomen dat alle informatie op veel kortere tijd moet verwerkt worden door ons verstand. Wat moeten we hier nu mee? Hoe moeten we dit aanpakken?

Het antwoord hierop is dat we uit ons hoofd moeten stappen. Van het hoofd naar het hart. Van het verstand naar de intuïtie, naar het persoonlijke weten, de eigen persoonlijke kracht. Dit is het eigen zuivere weten. 

Het is de grote uitdaging van deze tijd en het luidt een heel nieuwe manier van leven in.

Intuïtie is niet altijd aanvaard door het collectieve gedachtegoed. Vele miljoenen vrouwen werden hiervoor tijdens de inquisitie gedood. Zij die beweerden iets te kennen en dit niet kon weerleggen werden als gevaarlijk gezien. Intuïtie werd dus allesbehalve erkend. 

Het ego, vermomd als katholiek, wist waar die vrouwen mee bezig waren. Deze vooraanstaande katholieken wisten dat deze beweringen intuïtief waren en dat deze vrouwen handelden vanuit hun eigen persoonlijke kracht.

De macht van deze elite (= het ego) kwam in het gedrang.