Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 11 oktober 2017

De geschiedenis van de afscheiding - dag 11 / Geplaatst 11 oktober 2017

De geschiedenis van de afscheiding - dag 11
Geplaatst 11 oktober 2017

Herinner je nog dat we twee miljoen jaar geleden het verstand kregen. 

Het verstand is een gereedschap dat door het bewustzijn gebruikt wordt om overeenkomsten en verschillen te kunnen onderscheiden. Het was het bewustzijnsaspect van die omwenteling. Het verstand is net zo’n gereedschap als een hamer of een beitel en we moeten er ons bewust van worden dat we niets ons verstand, dat we niet ons brein zijn.

Het verstand kan in een seconde een serie van 24 plaatjes verwerken. Dit noemt men de flikkerfrequentie. Dit is echter een heel beperkte snelheid als je weet hoe snel het bewustzijn werkt dat minstens 5 miljard beslissingen per seconde maakt!!! Bewustzijn is de maximale snelheid waarmee iets kan beseft worden. 

Het verstand kan de actie van verschillen en overeenkomsten slechts 24 x per seconde doen. Het werkt zo:

Het bewustzijn heeft echter geen last van deze beperking en is ongelofelijk snel. Misschien heeft u al eens gehoord van iemand die betrokken geweest is bij een ernstig ongeval en die vertelt hoe het hele gebeuren zich als het ware als een film afspeelde. ‘Alsof de tijd stil stond’, wordt dan wel gezegd. Het bewustzijn wordt, om onderscheid te maken tussen overeenkomsten en verschillen, niet beperkt door de tijd.