Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 11 oktober 2017

DE ENERGIE VAN OKTOBER / 10 Oktober 2017 /Door Fran Tielemans

DE ENERGIE VAN OKTOBER
10 Oktober 2017 /Door Fran Tielemans

Waarschijnlijk heb je sinds 1 oktober al een aantal uitdagingen op je pad gehad, en veel kans dat je er nu nog mee bezig bent om die een plaats te geven, of te vertalen in beslissingen en keuzes. Oktober is immers de laatste van de vier powermaanden van 2017 (naast januari, maart en mei). Wanneer je even hierop terugkijkt, heb je al een idee van de energie van deze maand. Het is een maand met een meestertrilling, 11/2, en dat betekent dat er veel groeipotentieel aanwezig is. We weten allen dat groei mogelijk wordt door het doorgaan en overwinnen van uitdagingen, en weerstand hebben naar groeipijnen die daarbij horen, helpt ons niet vooruit.

Eigen aan een meestertrilling is dat er een bepaalde spanning ‘in de lucht’ en in ons energieveld hangt (ook in dat van de maatschappij). Er zijn snel vonken, er is snel irritatie, of kans op felle reacties. De verhoogde trilling zorgt ook voor snelle wendingen, onvoorspelbare veranderingen, die ons soms wel wat kunnen dooreen schudden. Emoties die net onder de oppervlakte lagen, kunnen plots volop naar buiten stromen, en op zich is dat heel gezond, als ze maar niemand beschadigen. Maar net door die hoge trilling zullen velen zich zodanig onder druk gezet voelen, dat ze toch eindelijk dié keuzes maken en dié beslissingen nemen waar ze eigenlijk al lang aan toe zijn. Velen zullen nu pas de veranderingen kunnen en durven doorvoeren die ze vorige maand innerlijk al wensten, ook al was dat nog met veel voorbehoud en twijfels.

Een 11-maand brengt je altijd verder op je weg, en wanneer je je steeds weer centert, steeds weer (en meer dan ooit) je aura opschoont, energetisch afval verwijdert (want er wordt heel wat geprojecteerd naar anderen toe, meer dan anders), en openstaat voor je innerlijke leiding, dan navigeer je mét de energie en op jouw golf mee, in plaats van te worstelen door in weerstand te gaan of door onbewust mee te surfen op de golf van iemand anders. Weet dat je altijd meer kan en dat sterker bent dan je zelf denkt. Wees heel alert op wat en hoe je denkt, en laat geen negatieve gedachte over jezelf en je kunnen voorbijgaan zonder die gedachte bewust los te laten. Vraag je gids/Beschermengel om je te helpen zien wannéér je denken je naar beneden haalt of beperkt.

Op 10 oktober gaat Jupiter in Schorpioen staan, wat ook een verschuiving meebrengt. De verruimingsgolf beukt verder door, en de energie van Schorpioen helpt je om nog meer dan voordien te focussen, alle afleiding van je pad te negeren, en te transformeren wat je tegenhoudt om verder te stromen in vreugde, overvloed, liefde, vervulling en sereniteit.

Daar waar we de vorige maanden veel innerlijk werk hebben geleverd, is het nu tijd voor actie, voor het in praktijk omzetten van wat we innerlijk hebben veranderd of beseft of beslist, en daar is kracht en doorzettingsvermogen voor nodig, en dat héb je in overvloed. Je hoeft het maar op te delven in jezelf. Durf drempels overgaan, durf je te uiten, durf in orde brengen waar al lang orde nodig was, en neem voluit verantwoordelijkheid voor jezelf. Maak een inventaris van jouw prioriteiten, en lééf ze dan.

Hou er ook rekening mee dat Neptunus nog tot in november retrograde loopt, en dat dit de reden is dat er nog veel verwarring en vaagheid is rond items die voor jou belangrijk zijn. Je kan gaandeweg ontdekken dat dat waar je zolang naar verlangde, helemaal niet dat is wat bij je hoort. Je kan ontdekken dat mensen heel anders zijn dan je ze een tijd geleden had ingeschat, en dat situaties stilaan een heel andere invulling krijgen dan verwacht.

En dat is allemaal oké. Je Hoger Zelf leidt je stap voor stap vooruit, stimuleert je tot groei. En de bijhorende groeipijnen kunnen we absoluut aanpakken en oplossen. We hebben niet voor niks al die jaren en sommigen decennia van opleiding en training, en cursus en opnemen van energieën en informatie en leren van technieken achter de rug. In deze tijd komt het steeds meer aan op doén, op in praktijk brengen van wat we geleerd hebben, op het in 3D brengen van 5D. We worden steeds meer teruggeworpen op onze eigen verantwoordelijkheid, we moeten het zélf doen, en niet langer alles verwachten van iemand anders.

Vergeet ook niet naar de grotere context te kijken van waar we nu staan. Zoveel mensen beginnen stilaan hun geduld te verliezen, en hun moed. Ze kijken al lang uit naar bepaalde manifestaties van hun dromen, en ze voelen zich gefrustreerd omdat het hele proces zo traag gaat en tegelijkertijd zo intens is. Maar we zitten nu eenmaal in die grote afwerkingsperiode naar 2020 toe.

Elk klein beetje transformatie dat we kunnen realiseren in onszelf en ons eigen concrete leven, is ons stukje van de puzzel van dat gigantische collectieve proces van verlichting op deze planeet. We zijn nu nog heel veel aan het afwerken: zielscontracten, familie- en groepscontracten. We kunnen niet verder vooraleer bepaalde dingen klaar zijn. We worden intussen voortdurend innerlijk opgeleid door onze gids/Beschermengel, we verwerven nog steeds nieuwe technieken en energieën, zodat we in de loop van 2019 stilaan die grote verschuivingen zullen zien, en het volgende hoofdstuk in ons leven kan beginnen. En dat zal voor zeer velen een heel andere setting zijn. Nieuwe jobs, nieuwe partnerschappen, nieuwe samenwerkingen, nieuwe invulling van je werk, nieuwe groepen, enzovoort.

En daaraan werken we nu, stap voor stap, beetje bij beetje, en we kunnen het. We zijn doorgewinterde transformeerders, anders waren we hier niet op aarde in een dergelijke cruciale tijdsperiode. Voel dus gerust al die (Goddelijke) kracht in jouw Zélf, en ga vooruit, rustig maar zeker. Aarzel niet om elkaar aan te moedigen, dat extra duwtje te geven op het juiste moment, om het goed te hebben met elkaar, en voor jezelf toch weer gewoon te genieten van kleine dingen, en af en toe eens van grote dingen. Het leven is een kostbaar geschenk, denk daaraan.

Keep the Faith

Fran