Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 28 oktober 2017

Dagtekst van Zaterdag 28 oktober 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van  Zaterdag 28 oktober 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

""Zoals Ik U heb liefgehad, hebt gij elkander lief"" - commentaar

""Zoals Ik U heb liefgehad, hebt gij elkander lief", zei Jezus. Wat was de aard van de liefde van Jezus? Wat zag hij in een mens? Het antwoord zit in de Bergrede, toen hij zich richtte tot zijn leerlingen en tot de menigte die hem volgde: "Wees volmaakt zoals uw hemelse Vader volmaakt is." Dit betekent dat Jezus in zijn leerlingen, in alle mensen die hem benaderden, het beeld van de hemelse Vader zag, de Godheid; en het is tot deze Godheid in hen dat hij sprak, als hij hun de weg naar de volmaaktheid toonde.

Terwijl de schriftgeleerden en de farizeeërs alleen het ellendige uiterlijk zagen van al die verlamden, melaatsen, bezetenen, prostituees, overspeligen, dieven, enz., die ze ontmoetten, herkende Jezus daarentegen in al die wezens een ziel en een geest die alleen maar goede omstandigheden vroegen om zich te manifesteren in schoonheid en licht. Het waren deze zielen en geesten waar hij van hield, het was tot hen dat hij zich richtte. En hij vraagt ons om hem na te doen."