Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 21 oktober 2017

Dagtekst van Zaterdag 21 oktober 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van  Zaterdag 21 oktober 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De Liefde - bewaar de poëzie van het begin ervan

"Niets is zo poëtisch als het begin van een liefde. Een man en een vrouw ontmoeten elkaar, glimlachen naar elkaar, wisselen een paar woorden of merken elkaar op van ver, en plots voelen zij zich geïnspireerd en worden zij in hun binnenste poëten. Maar zodra zij elkaar fysiek beginnen te naderen, vervlakken die gevoelens van verrukking. Hoeveel zijn er niet die dit reeds gemerkt hebben! Ze hebben het gemerkt, ja, maar ze trekken daar totaal geen lessen uit: ze doen geen enkele inspanning om hun liefde te beschermen door haar zo lang mogelijk in de subtiele gebieden te beleven. 

Uit nieuwsgierigheid of gulzigheid willen mannen en vrouwen meteen het terrein… en zelfs de onderaardse gebieden verkennen! Daarna is het natuurlijk niet meer hetzelfde, ze zien elkaar niet meer op dezelfde manier. Ze hebben niet meer dezelfde bewondering voor elkaar, ze kennen elkaar te goed in situaties die niet zo esthetisch zijn. Waarom proberen ze niet zo lang mogelijk te leven in de wereld van de schoonheid, de poëzie en het licht?"