Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 14 oktober 2017

Dagtekst van Zaterdag 14 oktober 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van  Zaterdag 14 oktober 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Het kwaad - het is aan de mens dat het zijn macht ontleent

"Wanneer ongelukken de mensheid treffen, hoor je de mensen overal klagen dat de wereld niet goed in elkaar zit. Ze praten, ze leveren kritiek, ze klagen, ze winden zich op en terwijl ze commentaar leveren, klagen en boos zijn, zet het kwaad zijn werk voort. Sommigen gaan zelfs zover God verantwoordelijk te stellen, aangezien Hij niets doet om het kwaad te stoppen, ondanks hun gebeden.

Ik heb het jullie al vaak gezegd: de duivel – laten we hem de duivel noemen – heeft één kwaliteit, één enkele, maar een buitengewone: hij is actief, doortastend en onvermoeibaar. Goede, fatsoenlijke mensen daarentegen zijn zwak en zo vlug moe! Zij vinden het voldoende om aardig en vriendelijk te zijn; als ze een paar goede daden hebben gesteld, zijn ze al tevreden over zichzelf en moeten ze nodig rusten. Wanneer ze weer aan het werk zullen gaan, dat is de vraag. Het goede spoort hen niet aan zoals het kwaad de slechten aanspoort. Maar wiens schuld is het? Het is niet de Heer die hen belet om te streven naar edelmoedigheid en onbaatzuchtigheid en te werken voor het welzijn van al hun medemensen."