Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 4 oktober 2017

Dagtekst van Woensdag 4 oktober 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van  Woensdag 4 oktober 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Voeding en ademhaling - de lucht kauwen zoals je het voedsel kauwt


"Neem de gewoonte aan om tijdens het eten het voedsel langdurig te kauwen, zodat de speekselklieren de tijd krijgen om hun werk te doen. Want speeksel bevat diverse chemicaliën die nodig zijn voor de spijsvertering. Hun werking kan je vergelijken met een vorm van koken dat de opname van de voedingsstoffen vergemakkelijkt. Als je het voedsel kauwt tot het vloeibaar wordt, blijft er slechts heel weinig afval over en zelfs al eet je weinig, je zal er veel energie uithalen. 

Voor de ademhaling gelden dezelfde wetten. Daarom moet je proberen om de lucht langzaam en diep in te ademen. Ze moet tot in de bodem van je longen komen om deze te doen uitzetten. En nadat je de lucht hebt ingeademd, moet je haar vasthouden, alsof je haar kauwt. Net zoals de mond het voedsel kauwt, kauwen de longen op een bepaalde manier de lucht. De lucht die we inademen is als een "hap" voedsel vol energie en om die goed te verteren, moet je die niet alleen vasthouden maar ook zeer langzaam uitademen."