Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 25 oktober 2017

Dagtekst van Woensdag 25 oktober 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van  Woensdag 25 oktober 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Inspanningen - geen enkele technische vooruitgang mag ons ervan doen afzien

"Onder het mom dat er genoeg machines, apparaten of producten bestaan om hun moeite te besparen en alles in hun plaats te doen, zinken onze tijdgenoten steeds verder weg in fysieke en mentale luiheid. Hoeveel bewegingen of oefeningen voor het uithoudingsvermogen of voor de wilskracht doen de mensen nog sinds er auto's, liften, wasmachines, rekenmachines, computers … en geneesmiddelen bestaan?

Ik waardeer natuurlijk al deze vooruitgang, want ook ik kan genieten van de voordelen die ze verschaffen. De vraag is of de mensen, als ze niet waakzaam zijn, eraan zullen wennen om helemaal geen inspanningen meer te doen, en alleen nog te wachten op de ontdekking van weer een nieuw apparaat of een nieuw product dat hun nog meer gemak zal brengen ... tot hun eigen wil volledig verlamd zal zijn. Want voor een goede ontwikkeling moeten we allemaal elke dag inspanningen doen en dus nooit stoppen met bepaalde fysieke, en vooral mentale, psychische activiteiten. Op welk gebied dan ook, men mag zich nooit overgeven aan gemakzucht."