Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 11 oktober 2017

Dagtekst van Woensdag 11 oktober 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van  Woensdag 11 oktober 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De krachten van het leven - geef hen de middelen om in ons te zegevieren


"Zowel binnen als buiten hem is de mens onophoudelijk de inzet van een strijd tussen het beginsel van het leven en het beginsel van de dood. Deze twee tegengestelde krachten komen voortdurend met elkaar in botsing, en het is altijd de zwakte van de ene die de sterkte uitmaakt van de andere. Wanneer een koninkrijk machtig en welvarend is, houden alle vijanden zich gedeisd. Maar wanneer het rijk begint te verzwakken als gevolg van de nalatigheid van de heersers of de onwil van de burgers, maken de vijanden van de gelegenheid gebruik om het aan te vallen en te vernietigen.

Hetzelfde fenomeen doet zich ook in ons voor: vijandige krachten liggen steeds op de loer om ons te verzwakken door ons onze vrede, onze inspiratie, onze moed af te nemen. Ze liggen op de loer voor onze kleinste onoplettendheid. Dat is de reden waarom we ons steeds bewust moeten zijn van onze innerlijke toestand om onmiddellijk weerstand te kunnen bieden aan deze vijandige krachten. Aangezien we op aarde zijn gekomen om een bepaald werk te doen, mogen we de krachten van de dood niet laten overwinnen. Zoveel als we kunnen, door kennis, geloof, hoop en liefde, moeten we de levenskrachten helpen zegevieren in ons."