Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 27 oktober 2017

Dagtekst van Vrijdag 27 oktober 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van  Vrijdag 27 oktober 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Het heil van de mens ligt in de goddelijke afdruk die hij in zich draagt -


"Privileges en macht willen bezitten die anderen niet hebben, is een aangeboren neiging van de menselijke natuur. En er zijn vele manieren om zich tegenover de anderen te laten gelden: als het niet lukt op materieel vlak, probeert men het op psychisch vlak. Zo hebben ambitieuze, hebzuchtige, fanatieke mensen de religie gebruikt om de mensen psychisch te overheersen, omdat ze hen niet konden overheersen op een andere manier. Je kan er niet omheen dat de religie al te vaak een menselijk instituut is geworden dat nog maar heel weinig met spiritualiteit te maken heeft en dat bijgevolg de gelovigen geen heil meer brengt.

Maar gelukkig heeft de Schepper op de mens zijn goddelijke stempel gedrukt. Hij draagt deze stempel diep in zijn binnenste: hij brengt de mens ertoe, als hij het echt wil, om in zijn hart en in zijn ziel datgene te ontdekken wat de godsdienst niet zo belangrijk vindt om te onthullen. Laat hem dat goddelijk zegel in zichzelf zoeken en hij zal zijn heil vinden."