Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 20 oktober 2017

Dagtekst van Vrijdag 20 oktober 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van  Vrijdag 20 oktober 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De behoeften - hen richten naar de spirituele wereld waar de mogelijkheden oneindig zijn

"Zolang de mensen zoveel belang hechten aan materiële bezittingen en aan het bemachtigen van sociale posities, zullen ze nooit ophouden met elkaar in conflict te komen. Want alles wat je op het fysieke vlak kunt verwerven is beperkt in hoeveelheid, en het is onmogelijk dat de hele wereld baadt in weelde. Maar dat betekent niet dat de hele wereld ongelukkig moet zijn, want geluk en weelde zijn niet hetzelfde.

Je hebt slechts heel weinig materiële goederen nodig om in je bestaan te voorzien en het geluk te vinden. Maar op voorwaarde dat je begrijpt dat je eraan moet werken om je behoeften te richten op de psychische wereld en verder, op de spirituele wereld, waar de mogelijkheden oneindig zijn. Daar kan iedereen zich voeden en zich laven, zoveel hij wenst, zonder dat hij hoeft te vrezen in conflict te komen met zijn buren, of te worden beroofd van zijn rijkdommen."