Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 9 oktober 2017

Dagtekst van Maandag 9 oktober 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van  Maandag 9 oktober 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De broederschap is de waarde van de toekomst -

"Elke dag publiceert de Beurs de koersen: sommige zijn gestegen, andere gedaald. Degene die vandaag gedaald zijn, kunnen morgen weer stijgen, en vice versa. Welnu, op grotere schaal, zie je dezelfde verschijnselen zich voordoen in de geschiedenis van de wereld: op een gegeven moment stonden sommige waarden hoog in aanzien terwijl andere niet zo werden gewaardeerd.

In bepaalde periodes werd fysieke moed geprezen: de helden waren degenen die wisten hoe te vechten in tornooien, duels of oorlogen, en die nooit bang waren voor gevaar. In andere periodes was het offer de meest erkende waarde: men bewonderde degenen die in staat waren alles op te geven om zich in dienst te stellen van de armen, de zieken en de vervolgden. Tegenwoordig is het intellect de waarde die hoog in aanzien staat: het vermogen om te redeneren en kennis te verwerven om op de materie in te werken. Maar dat zal niet blijven duren, een andere waarde is reeds in opkomst: de broederschap. Zij zal de mensen ertoe aanzetten uit hun beperkingen en hun zelfzucht te breken, om het bewustzijn van de universaliteit te verwerven."