Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 23 oktober 2017

Dagtekst van Maandag 23 oktober 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van  Maandag 23 oktober 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Mantra's - ze hardop uitspreken


"Een mantra, een heilige formule, is als een mal die gevuld moet worden met intens leven, dat wil zeggen met liefde en geloof. En omdat het geluid op de materie inwerkt, is het belangrijk om deze formule hardop te zeggen. Een woord is alleen maar de verplaatsing van wat lucht, dat is waar, maar om de onzichtbare machten de mogelijkheid te geven hun werk te doen, is het woord noodzakelijk. Een formule die luidop uitgesproken wordt, activeert stromen die via de hemelse hiërarchieën opstijgen tot de Troon van God. En je moet haar minstens driemaal uitspreken, zodat ze de drie werelden kan bereiken: de fysieke, de mentale en de spirituele. 

Een formule die men onvermoeibaar blijft herhalen, werkt in op de diepste lagen van het onderbewuste, waar zich de wortels van ons wezen bevinden. De kennis van deze wet is zeer belangrijk voor het spirituele werk, want door de wortels van ons wezen te raken, hebben we grote mogelijkheden tot transformatie."