Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 16 oktober 2017

Dagtekst van Maandag 16 oktober 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van  Maandag 16 oktober 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Problemen - leg ze even opzij om gemakkelijker een oplossing te vinden

"Om bepaalde problemen te kunnen oplossen, is het vaak nuttig om ze even te vergeten door te proberen aan iets anders te denken. Je zult zeggen: "Maar wanneer je probeert om je problemen te vergeten, zal je nooit een oplossing vinden!" Maar juist daar vergis je je. Het is niet omdat je door je moeilijkheden geobsedeerd bent, dat je erin zal slagen om ze op te lossen en je ervan te ontdoen; integendeel, dit is vaak de beste methode om ze in stand te houden en je erdoor te laten verpletteren.

Probeer dus om je problemen even opzij te leggen; zoek omstandigheden die je in staat zullen stellen om een gans innerlijk werk te doen, om je door de gedachte te verheffen tot de wereld van het licht: zo zal je oplossingen vinden. Er wordt vaak gezegd dat de nacht raad brengt. Dat is zo, omdat je tijdens de slaap alles vergeet en er in het onderbewuste wordt gewerkt, waardoor je vervolgens helderder gaat zien. Zou je daarom niet af en toe bewust hetzelfde kunnen doen?"