Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 24 oktober 2017

Dagtekst van Dinsdag 24 oktober 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van  Dinsdag 24 oktober 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De Kunstenaar moet zichzelf gebruiken als materie voor zijn creatie -

"Wanneer je kunstenaars, zoals schilders, dichters of musici ontmoet, van wie je de werken waardeert, ben je vaak verrast te ontdekken dat hun persoon en hun gedrag totaal verstoken zijn van de schoonheid van hun creaties. Ze stralen geen licht, noch poëzie noch harmonie uit... Waarom? Omdat de meeste artiesten zich ermee tevreden stellen met materiaal buiten hen, werken te scheppen die evenzeer aan de buitenkant van hun wezen blijven. Het is op die uitwendige materie dat ze hun inspanningen concentreren. Welnu, dat volstaat niet, kunst moet niet ergens worden opgesloten in kunstwerken, maar moet ook in het dagelijks leven aanwezig zijn. En de ware kunstenaar is degene die in staat is om zichzelf als materie voor zijn creatie te gebruiken.

Alle methoden van het spirituele leven staan ons ter beschikking om ons te helpen en ons te inspireren bij deze taak. Het is eerst en vooral in onszelf dat we poëzie, muziek, harmonieuze vormen en bewegingen, schitterende kleuren moeten creëren, opdat alle wezens om ons heen, in de zichtbare en onzichtbare werelden, ervan zouden kunnen genieten."