Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 17 oktober 2017

Dagtekst van Dinsdag 17 oktober 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van  Dinsdag 17 oktober 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De inspiratie - voorwaarden om haar bezoek te ontvangen


"Om echt een schepper te worden, dient de mens in zichzelf een beroep te doen op bepaalde vermogens om in contact te komen met de spirituele wereld. Want uit de spirituele wereld ontvangt hij die ademtocht die inspiratie wordt genoemd.

Het is belangrijk om de gunstige voorwaarden voor inspiratie te kennen, want ze komt niet zomaar bij toeval tot ons. Je zal zeggen dat je ooit inspiratie hebt ontvangen in de meest ongelooflijke omstandigheden, plaatsen of houdingen. Ja, dat kan gebeuren: je bent bezig groenten schoon te maken, iets op te ruimen of je schoenen aan te trekken, en opeens is er een stroom die door je gaat, er komen beelden bij je binnen, je voelt dat je een openbaring ontvangt. Anderzijds kan je soms de ideale materiële voorwaarden creëren om inspiratie te ontvangen en blijft ze toch uit. Goddelijke inspiratie komt niet noodzakelijkerwijs omdat we in lotushouding zitten, met de ogen gesloten, te midden van wierookwolken. Ik spreek niet over dat soort voorwaarden. De eerste voorwaarde om te worden geïnspireerd, is te waken over de zuiverheid van je gedachten, gevoelens en daden. Wanneer het terrein is voorbereid, kan de geest komen, ongeacht de situatie of de houding waarin je je bevindt."