Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 19 oktober 2017

Dagtekst van Donderdag 19 oktober 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van  Donderdag 19 oktober 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Angst wordt overwonnen door het licht -


"Het menselijk bestaan kan worden vergeleken met een tocht door een woud of de beklimming van een berg. Hoeveel inspanning kost dat niet, hoeveel gevaren moet je niet trotseren om het doel te bereiken! En als je zo’n tocht aanvat in het donker, is er grote kans dat je verdwaalt, op een gevaar stuit, of in de diepte van een afgrond valt... In de duisternis sta je niet alleen bloot aan gevaren, maar het gevaarlijkst is nog de angst die je zelf creëert omdat je niet weet hoe je de geluiden en de onbestemde vormen die je ziet bewegen, moet interpreteren. Bang zijn is macht toekennen aan datgene waar je bang voor bent, en zo de omstandigheden scheppen waardoor de angst je schade kan toebrengen.

Welnu, zo ziet symbolisch gesproken het leven van de mensen eruit wanneer hun de ware kennis ontbreekt. Enkel de ware kennis die hen als een licht vergezelt, kan hun zekerheid en vrede verschaffen. En zelfs als ze beproevingen moeten doorstaan, kunnen ze met vaste tred verdergaan omdat zij de realiteit der dingen kennen."