Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 15 oktober 2017

Benjamin Fulford - Cryptocurrency Status van het spel - Speciaal verslag van de WDS / Vrijdag 13 oktober 2017

Benjamin Fulford - Cryptocurrency Status van het spel - Speciaal verslag van de WDS
Vrijdag 13 oktober 2017


Het doel van dit artikel is om een samenvatting te geven van de financiële en economische toestand van de wereld en het potentieel voor cryptocurrency technologieën om bestaande financiële systemen te vervangen. We verdiepen ons in enkele van de vele interessante nieuwe cryptocurrency opstartprojecten die opkomen, en verkennen ook de meer esoterische en misdadige kant van de groeiende cryptocurrency wereld.


Zoals iedereen met een half brein al weet, staat het bestaande wereldwijde financiële systeem op zijn laatste benen. Voor degenen die nog niet overtuigd zijn, wijzen we gewoon op bondgoeroe Bill Gross 'succinct 2016 tweet: "Wereldwijde leveringen de laagste in 500 jaar van de geschreven geschiedenis. $ 10 biljoen neg. rate bonds. Dit is een supernova die op een dag zal exploderen". In feite kan Bill Gross er lang zitten met een factor 10. Er zijn aanwijzingen dat de recente rentestand inderdaad op het laagste niveau in ongeveer 5000 jaar staat.

Na de wereldwijde financiële crisis van 2008 is er iets gebeurd waarvan niemand ooit had kunnen dromen dat dat mogelijk was ... de rentetarieven van de ontwikkelde wereld daalden tot nul en werden dan ook negatief voor sommige marktdeelnemers. Zo bizar als dit klinkt, betekent dat dat veel marktdeelnemers daadwerkelijk betalen om geld uit te lenen, en ook worden anderen betaald om geld te lenen. Het is een topsy-turvy, de wereld op zijn kop waarin we leven. Het is voldoende om te zeggen dat het bestaande financiële systeem volledig is gebroken en er is geen makkelijke manier om uit de financiële rommel te komen waar de wereld in zit.

In zekere zin zou je kunnen zeggen dat het financiële einde van de wereld in 2008 is gebeurd en sindsdien hebben we op 'geleende tijd' geleefd. Zo hebben veel waarnemers sinds de wereldwijde financiële crisis (GFC) van 2008 een wereldwijde valutaherstel (GCR) verwacht. Maar waarom is het nog niet gebeurd, en wanneer dan wel en als dat dan wel gebeurt, welke vorm zal het dan aannemen? Waarnemers als James Rickards hebben jarenlang gesproken over het Internationaal Monetair Fonds (IMF)  dat zij de centrale bank van de wereld over zouden nemen. Het verhaal gaat zoiets als volgt: aangezien alle ontwikkelde wereldlanden even failliet zijn, zullen zij samenkomen en ermee akkoord gaan om de schuld op een niveau hoger op te schuiven naar het IMF, en dan zal het IMF's  Special Drawing Rights (SDR) het "wereldvaluta" worden. Het is ook mogelijk dat individuele landen unilaterale of bi-laterale acties nemen om de USD te hervormen of een einde te maken aan haar heerschappij als reservevaluta van de wereld, en inderdaad is het proces van de-dollarisering aan het versnellen.

Terwijl een van deze scenario's nog kan gebeuren, is er in 2008 nog iets anders wonderbaarlijks en onverwachts gebeurd, terwijl iedereen wachtte op het gebeuren van de GCR en dat de financiële wereld volledig zou imploderen, wat het verrassend genoeg niet deed. Wat is er gebeurd? Bitcoin werd uitgevonden. In oktober 2008, op hetzelfde moment dat de wereldwijde financiële crisis versnelde, werd door iemand die door het leven ging onder het pseudoniem Satoshi Nakamoto, de eerste cryptocurrency, Bitcoin, uitgevonden. In 2010 was Bitcoin nog steeds meestal alleen voor computer freaks. Op dat moment kon je met 10.000 bitcoins alleen maar een paar pizza's kopen, als dat al kon. Snel voorwaarts en slechts 7 jaar verder zijn en diezelfde bitcoins nu meer dan $ 50 miljoen dollar waard terwijl ik dit schrijf.

Inderdaad, de cryptocurrencymarkten exploderen en de totale marktkapitalisatie bedraagt ongeveer $ 160 miljard dollar, waarvan alleen al ongeveer de helft Bitcoin zelf is. De andere helft is een scala aan andere verschillende cryptocurrencies en "tokens". Voornamelijk de tweede grootste valuta bij marktkap, Ethereum, explodeerde in prijs dit jaar van $ 10 dollar tot ongeveer $ 400 op één punt tijdens de zomer. Cryptocurrency creëert tal van multi-millionaires, zo niet miljardairs, en trekt de aandacht van het grote geld op Wall Street. Satoshi Nakamoto zelf heeft gezegd meer dan $ 5 miljard dollar Bitcoins te hebben geparkeerd in een account dat nooit is aangeraakt. We kunnen alleen maar hopen dat hij zijn wachtwoord niet verloor voor dat account. Een van de voordelen van cryptocurrency is dat het ultra veilig en wiskundig onmogelijk is voor wie dan ook om jouw geld te stelen zolang jouw wachtwoord veilig is. Vergelijk dit met de bestaande wereld waar bankrekeningen en activa regelmatig belast worden, in beslag worden genomen, bevroren of anderszins verdwijnen (zie het uitstekende boek Gold Warriors voor veel discussies over hoe goud gewoon kan verdwijnen bij het toevertrouwen aan een bank). Aan de andere kant, met cryptocurrency, als je je wachtwoord kwijtraakt, kan je geld wiskundig afgesloten worden en onherroepelijk zijn voor de eeuwigheid ...Nederlandse vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl