Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 30 september 2017

Heavenletter 2066: Vriend en Geliefde / Geplaatst 30 september 2017

Heavenletter 2066:
Vriend en Geliefde
Brief uit de Hemel
Geplaatst 30 september 2017


God zei:

Heb de dieren lief, die zozeer aan jouw genade onderworpen zijn. Denk niet langer aan superieur of minderwaardig. Denk niet langer in termen van de meester en de dienaar. Dien. Laat iedereen elkaar dienen. Natuurlijk geniet degene die bediend wordt ook van het bedienen van de ander. Maar geef jezelf geen rol en maak er naamkaartjes van voor jezelf en de anderen. Denk enkel in de term van liefde. Wat je titel voor het ogenblik ook is, zij het bordenwasser of directeur, je bent benoemd om vriend en geliefde van het universum en van allen die erin leven te zijn.

Behandel anderen........, is een levensregel. Het is geen mooi gezegde, om te gebruiken. Het is zoals het is. Iedereen ben jezelf, en er is geen ander. Hoe je anderen behandelt, zo word je ook zelf behandeld. Behandel jezelf goed, geliefden. Leer hoe. Leer hoe je vriendelijkheid kunt geven, een vorm van liefde, want liefde en vriendelijkheid is de enige service die je, ongeacht je rol die je speelt, kunt verlenen. Als je het vuil van de straat opraapt, raap het dan op, niet alleen voor degenen die het hebben bevuild, maar ook voor degenen die niet hebben bevuild. Minacht niemand in je gedachten. Als je een gevangenisbewaker bent, wat je opdracht moge zijn, voer het uit met liefde vanuit je hart, en liefde zal gekend zijn. Als je een gevangene bent, vind een plaats in je hart voor liefde. Is een bewaker ook geen gevangene?


Liefde is niet laf, geliefden, noch is het een show. Doe de dingen en geef ondertussen liefde, terwijl je bezig bent. Heb zelfs het gereedschap dat je gebruikt lief. Schop de radio niet alsof hij onderdanig is. Vervloek je computer niet. Behandel ze kalm en geduldig, en dat is liefde.

Of je nu voor een publiek staat, of alleen met iemand die niet kan spreken, of het nu een kind is, een dier, iemand in een coma, jij moet op je best zijn en geef liefde en vriendschap in overvloed. Denk aan Mij, geliefden, herinner je aan Mij, niet uit vrees, maar als de Ene aan Wie je een dienst verleent.

Wat je vandaag ook doet, doe het zonder weerstand. Zelfs als het iets is waar je niet van houdt, doe het met harmonie. Als het gedaan moet worden, en je moet het doen, doe het met goede wil. Het is niet de fout van de dienstverlening zelf, dat je het niet graag doet. Als je het dan toch moet doen, doe het met plezier. Wees blij dat je de mogelijkheid hebt om het te doen.

Zie je in, hoezeer het van geen belang is wat je moet doen en hoe je het doet, maar dat het van belang is dat je het doet en doe het met gratie? Wees goedgunstig tegenover alles. Je maakt misbruik, tenzij je liefde en vriendelijkheid geeft. Je bent een schrielhannes met liefde. In plaats van terughoudendheid, geef blijdschap. Je moet voordeel geven, geliefden. Ik zou eigenlijk willen zeggen: geef met gratie, of geef helemaal niet. Als jij niet goedgunstig kunt zijn als je alleen bent of in publiek, is het beter dat je het helemaal niet doet.

Als je niet vriendelijk kunt spreken, is het beter dat je helemaal niets zegt.
Als jij je auto niet fatsoenlijk kunt besturen, is het beter dat je helemaal niet rijdt.
Beschouw het als dat je een deur voor iemand open houdt, maakt niet uit wat je doet. Als je die deur niet voor ze open houdt, is hetzelfde als die deur voor hen sluiten.

Wat je ook aan geld uitgeeft, geef het uit met vriendelijkheid en gratie. Koop wat je nodig hebt en wees blij dat je het geld hebt.

Begrijp je Mij vandaag?

vertaald door: leen