Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 28 september 2017

Heavenletter 2056: Wat Schoonheid Is /Geplaatst 28 september 2017

Wat Schoonheid Is
Brief uit de Hemel
Geplaatst 28 september 2017


God zei:

Je hoeft niet over je leven te puzzelen. Onderzoek is niet nodig. Het is niet nodig om uit te gaan zoeken waarom en hoe dingen gebeuren. Het is niet nodig om waar te nemen en uit te spreken wat er gebeurd is. Maak je niet druk over die logische vaststellingen. Als je iets moet ontdekken, ontdek dan wat het is, dat je hart naar grotere hoogtes brengt. Ga naar de arena van waardering. Ga naar wat mooi is. Ga naar wat je hart raakt en niet zozeer de logistiek van je denkgeest.

Ga naar datgene dat gunstig is en voorbij gaat aan uitleg. Dit is waar je aandacht heen wenst te gaan. Wie zou het wagen schoonheid te verklaren? Alles wat je erover kan zeggen, is dat het gewoon mooi is. Je hart weergalmt. Je hart kent schoonheid, als het dat tegenkomt. Dat is genoeg.


Schoonheid is een weerspiegeling van liefde. Alles in de natuur is zo. Komaan, je bewondert ongetwijfeld de dappere paardenbloem in zijn gele pracht, die verandert in een prachtige pluis die je kunt wegblazen naar het einde van de Aarde. Met dat alles van de schepping kun je zeggen: ""Welke wonderen heeft God verricht? "

Alle kunstvormen proberen de schoonheid opnieuw te maken, die Ik heb gecreëerd. Er is een behoefte aan het schilderen van een roos, een kleurrijke hemel of de buiging van een been en de boog van een arm. Er is behoefte aan het componeren van muziek, die de roep van vreugde van je hart uitschreeuwt. Met elke beweging van je hand ben je het leven aan het vlechten. Datgene wat je hart beroerd, is datgene wat je wenst te geven. Je hart heeft het nodig om in vervoering te zijn, omdat het zijn eigenlijke natuur is.

Datgene wat in het hart ligt, is groter dan het hart zelf. Het fysieke hart is een object waarvan niet velen zouden denken dat het mooi is. Maar ach, de schoonheid van wat het hart inhoudt! Wat een dans het creëert! Wat een verrukking! De schoonheid van het hart vindt zijn beeld waar het ook kijkt. Het zoekt naar zichzelf.

Zie de schoonheid van de volgende gezicht dat je ziet. Ik spreek niet van knapheid, maar van schoonheid. Neem met je hart een foto van het volgende gezicht dat je te zien krijgt. Er zullen geen ruwe kantjes aan zijn. Wanneer je met je hart kijkt, dan ligt waar je ook kijkt schoonheid. Het kan ook niet anders. Wat is er in dit universum van aardse liefde niet mooi? De ui is mooi. Het is een metafoor voor het leven, zoals het is samengesteld. Hoe mooi is het artistieke van een ui, geweldig toch?

Wie anders dan Ik zelf zou de ui bedacht hebben? Of een water meloen? Of een rots? Of een berg? Of een zee? Wie zou gedacht hebben aan de schittering van ogen en de beweging van de huid eromheen? Wie zou aan huid gedacht hebben? Wie zou aan vingernagels gedacht hebben? Wie zou aan geluiden gedacht hebben? Wie zou aan de dag en de nacht gedacht hebben? Of de zon en de maan en de sterren van vreugde?
Welke ster ben jij, geliefde?
Welke streek van Mijn borstel ben jij?
Waar bevind jij je nu? En waar kom je vandaan?

Wat zegt je hart? Neem je prachtigste voorstellingen, en weet dat ze niet eens kunnen beginnen met tippen aan de Waarheid omtrent jou. Als het over jou gaat, kan er geen overdrijven zijn. Je hebt amper de oppervlakte bereikt, als het over jou gaat. Je bent veel grootser dan je dacht, als je er al over nadacht.

Waar je je bevind, weet je al net zo min als de vissen in de oceaan. De vis zegt niet: "ik zwem in Gods oceaan."

Jij weet evenmin waar jij je bevindt. Je zegt niet: "Ik verblijf in een schepping van God die momenteel Aarde heet. Ik verblijf in de lucht, die God ademt. Ik verblijf in Zijn hart en de liefde die Hij schiep. Hij boetseerde mij uit klei. Ik ben het aardewerk, dat Hij creëerde, en toch ben ik absoluut niet op het schap geplaatst. Hij heeft me in de oven van het leven geplaatst, om te bakken en te evolueren in Mijn eigen ware kleuren. Ik ben nu in de warmte van Gods hart, en dat weerspiegel ik, en dat word ik ."
Je zegt niks. Je verblijft er eenvoudigweg.

vertaald door: leen