Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 27 september 2017

Heavenletter 2053: De Ene Illusie over de Andere / geplaatst 27 september 2017

Heavenletter 2053:
De Ene Illusie over de Andere
Brief uit de Hemel
geplaatst 27 september 2017


God zei:

Je zou het nu wel moeten weten dat jij je niet door kleine dingen ongemakkelijk laat voelen. Je weet dit en toch, steeds maar weer, laat je het gebeuren. Je laat hetzelfde kleine ding jou ongemakkelijk doen voelen, 10 keer per dag. Natuurlijk, op dat moment ís het geen klein ding voor jou. Wat het voorval ook veroorzaakt, welk uiterlijk het ook heeft, het lastige kleine ding wat jou dwarszit heet EGO. Jouw ego wil dat niet toegeven. Jouw ego, met of zonder stem, zet het volgende refrein in jouw gedachten "Jij kunt dit niet met mij doen", of "Zij kunnen dit niet met mij doen".

Je zou het gevoel kunnen hebben dat het jouw Hart is, wat is gekrenkt, maar het is eerder jouw ego dat op je Hart stampt, dat het hart kleineert en dat jou kleineert, terwijl het de hele tijd vloekt, terwijl jij het verdient om geprezen te worden en bewondert te worden. Jouw ego zegt in je gezicht dat jouw belangrijkheid niet over het hoofd gezien mag worden. Je ego bespot en lacht je uit achter je rug om. Geliefden, de sneren en het spotten komt van jullie ego. Het beeld wat je ego heeft gesmeed is uit elkaar getrokken.


Het spijt Mij dat iemand je gevoel pijn doet. Het spijt Mij dat ze je niet meer waarderen. Als ze jou inderdaad niet waarderen, ben je dan nu niet gezegend om te weten dat je je niet langer verplicht voelt? Geef toe dat je nu over die ander ook niet al te hoog denkt. Hoe diep was jouw genegenheid, geliefde? De eerste is de eerste niet meer. Nu ben je ervan verlost om een paraplu op te houden met gaten erin, boven jullie beiden, doen alsof het de regen weg houdt.

Geliefden, jullie hechten te veel waarde aan wat iemand van je denkt. Jullie houden hen voor ongerept. Laat dit grote kleine ding uit je gedachten verdwijnen. Wat is er echt veranderd?

Slechts een idee wat je had. Nu is er een gedachte verwisseld voor een andere. Een ander mens is nu gebrekkig in jouw vaststelling. Is er meer tegen dit dan dat? Hoe wereldschokkend is deze gebeurtenis? Is er iets anders gaande? Ben je gestoken door onrechtvaardigheid?

Geliefden, Jullie hoeven niet te geloven in de waardering van iemand anders in jullie. Waar gaat al deze drukte over?

Niemand heeft Mijn Liefde voor jou weggenomen. Niemand kan dat. Niemand zal dat doen. Wiens opinie doet er meer toe? Natuurlijk geef je iemands anders opinie niet meer betekenis geven dan die van Mij? Jullie maken toch niet meer van hun gemompel dan Mijn Liefde, wel? Wat is er gebeurd? Niets is er gebeurd. Het Leven vindt plaats. De ene illusie heeft plaats gemaakt voor een andere. Een illusie van beloning heeft plaatsgemaakt voor een illusie van minder beloning. Wat heeft dit met jou van doen?

Haal hier je schouders over op. Blijf verheven. Stijg boven de kleine dingen uit. Maak de kleine dingen niet groot. Als alles is gezegd en gedaan, kan niets in dit tijdelijke bestaan jouw geluk overnemen. Natuurlijk is jouw geluk niet afhankelijk van wat iemand over jou zal denken. Geef jezelf iets anders om over te denken. Geef jezelf Liefde om te over denken. Maal niet om teleurstelling. Neem afstand van wanhoop. Breng enige tijd met Mij door. Geef Mij aandacht. Ik zal jouw ziel doen rijzen. Je hoeft niet ontevreden te zijn.

Wat zou het je nu kosten om geluk toe te laten? Wat ook een ander mag denken van jou, sinds wanneer zijn ze verantwoordelijk voor jouw geluk of rampspoed? Als Ik het mag zeggen, JIJ bent verantwoordelijk. Alleen JIJ. Jij bent er verantwoordelijk voor om iets groots van iets kleins te maken.

Wat er ook heeft plaatsgevonden of niet heeft plaatsgevonden, alles is goed. God is in de Hemel en God is op de Aarde, en jij bent absoluut in Mijn Hart.

vertaald door: leen