Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 26 september 2017

Heavenletter 2048: Een Schitterende Wereld / Geplaatst 26 september 2017

Heavenletter 2048:
Een Schitterende Wereld
Brief uit de Hemel
Geplaatst 26 september 2017


God zei:

De wereld is ingewikkeld geworden. Er zijn zoveel formulieren om in te vullen, dozen om te checken, zoveel te kopen, zoveel keuzes.

Zoek eenvoud, zoveel als je kan. Eén is eenvoudig. Eén kom. Eén tafel. Herinner je de Eénheid in alle domeinen van het leven. Koop niets voor een hele week.
Beperk je tot je eigen veld.
Wandel op blote voeten.

Groet de ene rijzende Zon in de ochtend, wees je bewust van de veelheid aan sterren ‘s nachts, adopteer er ééntje, geef haar een naam, kus de maan goede nacht.
Een strobed onder de nachthemel is welkom.

Laat het leven onvolmaakt zijn. Strijk eens een dag niet. Staar gewoon naar de serre. Pluk enkele bloemen, en schik ze alsof je vrij van zorgen bent.

Stap in plassen en maak je schoenen modderig. Of trek ze uit en pers de modder tussen je tenen.
Verlaat het versleten pad. Voor één dagje, neem een nieuwe weg. Slaap met je hoofd aan het voeteneinde. Maak van je leven een gedicht, vandaag. Word zoals een klein kind.


Heb vandaag één iemand voor gezelschap, en laat het Mij zijn. Toon Mij de vergezichten. Ik zal kijken. Spreek tegen Mij. Ik zal luisteren. Laat je hart zich in Mij uitleven. Ik zal Me in jou uitleven. Vandaag wandelen Twee Vrienden samen de weg van het leven, hand in hand, en vaak in stilte, elkaar wederzijds verstaand, misschien zonder woorden. Toon Mij de ster in het firmament die jij gekozen hebt, en geef haar een naam. Geef haar geen nummer. Kies voor je ster een naam, en Wij zullen deze naam onder ons geheim houden. Wanneer je morgenavond naar je ster opkijkt en later vanaf dan, zal je je Onze wandeling in de stilte van Liefde herinneren.

Als het leven ingewikkeld lijkt, denk dan aan onze wandeling.
Dan zal je door het leven heen huppelen. Je zal niet op elke steen moeten stappen. En, zodoende, zal je niet elk detail in het leven hoeven aan te pakken, je zal niet alles moeten doen, wat de wereld je zegt dat je moet doen.

Je hoeft niet te wedijveren. Geld hoeft de Koning niet te zijn. Je kan tegen iedereen glimlachen. Je kan iets heel onverwachts prachtigs doen en zeggen. Je zal het niet van op voorhand weten. Je zal er zelf versteld van staan. Geliefden, je moet jezelf verrassen, en de Inwonende leren kennen. Koop jezelf vrij uit slavernij, geliefden. Je bent je eigen verlosser. Je bent je eigen steek, die je door jezelf, jij, het kledingstuk, heen prikt. Jij bent het, jij ontdekt. Jij was altijd zoals Ik. Jij hebt het niet gezien, Ik zag het wel. Je was te druk bezig met ergens anders naar te kijken.

Een schat is vlak voor je, en je bent er steeds overheen gestapt. Je bent er zo aan gewend, je was je er niet van bewust. Kijk eerst binnenin, geliefden, en kijk dan over de wereld. Het zal zijn om aan de wereld ten goede komen, je ogen die de glorie gezien hebben, want dan, zul jij licht geven. Wat jij hebt gezien, zul je aan de wereld nalaten.

Dus, bekijk vandaag jezelf en bekijk vandaag de wereld met een frisse blik. Je zal een schitterende wereld zien, en je hart zal naar de Hemel oprijzen, en het zal er blijven.

vertaald door: leen