Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 24 september 2017

Heavenletter 2042: Een Dansende Ster uit de Hemel / Geplaatst 24 september 2017

Heavenletter 2042:
Een Dansende Ster uit de Hemel
Brief uit de Hemel
Geplaatst 24 september 2017


God zei:

Er zijn ogenblikken waarop je bewust bent, dat je het gehele heelal omvat. Er zijn ogenblikken waarop je het volledige heelal opvult. Je voelt dat de wereld in jou past en zich daarbinnen bevindt. Er zijn ogenblikken waarop je geen plaats neemt in een stoel, ruimte door jou bezet wordt, maar eerder, is het gehele heelal in jou vervat. Er zijn ogenblikken waarop je Onze Eénheid herkent.

Wanneer iemand je vraagt in welke provincie je woont, zeg niet langer: Groningen. Zeg Eénheid. Dat is inderdaad de provincie waarin je leeft, hoewel je je er vaak niet bewust van bent. Stel je voor dat je altijd bewust was.

Jouw ware toestand is Eénheid. Jouw echte plaats is de Hemel. De Hemel is Eénheid. Het is de Eénheid die van belang is.

Denk nooit, niet voor één moment, dat Eenheid niet interessant is. Er is niks dat het kan evenaren. Het is de mooiste noot, ooit gespeeld. Het doet de gitaarsnaren van het hart van de wereld trillen. Je wordt in verloren gewaande prachtige muziek teruggevonden. Op Aarde, ben je voor een deel in een staat van waanzin geweest. Nu zal je je kompas veranderen en het naar Eenheid overzetten.

 Kijk nu omhoog. Je hebt twee handen waarmee je het hele heelal omhoog kan houden. Je hebt twee ogen om het te zien, twee oren om het te zien, en één mond om te spreken, één hart om te spelen. Beschouw jezelf als de viool. Wat een prachtig akkoord wordt gespeeld. Je laat jezelf gaan, om bespeeld te kunnen worden. Je hart is de boog, en het bespeelt zichzelf, en heel de Hemel is in verrukking gebracht. De sterren zijn je begeleiding. De Maan rolt haar ogen in vreugde, en de Zon kent geen grenzen.

Je leeft op de Aarde. De Aarde zegent je voeten die erop lopen. De Aarde leeft en verwarmt zich door jouw aanraking. Zij houdt ervan nuttig te zijn. Het is een bol van pulserende liefde. Je had nooit gedacht dat de Aarde passief was, toch?

Je hebt de Aarde om op te dansen. Niets moet nog worden gezegd. De Aarde biedt zichzelf aan jou, en jij speelt erop. Moeder Aarde is geen slecht gekozen term. Je belandde erop. Je vloog van Hemel naar Aarde, en de Aarde ving je op. En nu ben je hier op de Aarde. Je bent erdoor gefascineerd. Je wordt erdoor gemagnetiseerd. Je springt erop rond. Je bent een dansende ster van Hemel die zich op Aarde bevindt, die op één been rond draait.

Op Aarde, is er de gedachte dat je iets moet zijn, zodoende vind je dit en dat. Je krijgt ellende. Altijd is jouw zaak: liefde. Je ondervindt dat nu, en jij zult ook als liefde worden ondervonden. Jouw liefde zal bekend worden. Let niet zozeer op wat je doet, tenzij het liefde is dat je doet. De liefde is het middel. Je hebt op liefde gejaagd, terwijl je zelf de liefde was die je zocht.

In het spel des levens speel je krijgertje. De liefde is Hèt, en jij hebt het achterna gejaagd. Je kan op de verkeerde plaats gezocht hebben, hoewel er geen plaats zonder liefde is.

De sleutel tot liefde is in je eigen hart gesloten. Open, open je eigenzinnig hart. Werp de poorten open. Gooi ze opzij. Wat is een hart, als het jouwe eigenlijk aan het doen met al die gaten en spullen? Je hart is geen schroothoop. Jouw hart is de ingang tot het Universum. Je moet door je hart heen gaan. Er is geen andere manier. Je bent daar op dit ogenblik. Spreek tegen jouw hart van liefde. Verspil geen enkel ogenblik. Open jouw hart wijd open.

vertaald door: leen