Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 23 september 2017

Heavenletter 2041: Een Universum van Licht / Geplaatst 23 september 2017

Een Universum van Licht
Brief uit de Hemel
Geplaatst 23 september 2017


God zei:

Wanneer jij niet aan Mij denkt, Ik afwezig ben in jouw gedachten, bent je eenvoudigweg niet oplettend. Het is alsof vertrokken bent naar een gebied van vergetelheid. Je bent vergeten om aandacht te schenken. Natuurlijk, is de aandacht die je aan Mij besteed, niet iets dat je moet besteden (betalen). Het is jullie beloning, geliefden.

Mijn denkgeest, net als Mijn hart, is nooit elders dan bij jou. Ieder wakker moment, ben jij, Mijn geliefde, Mijn hoofdgedachte. We kunnen het niet echt hoofdgedachte noemen, Mijn liefde is eigenlijk Mijn focus. Elk moment geef Ik je Mijn liefde, en het is allemaal voor jou. Het is allemaal voor Mijn schepping, en dat ben jij, degene die Ik vanuit Mijn hart van liefde heb gecreëerd. Mijn liefde houdt nooit op. Ik hou je elke dag met veel vreugde voor Me. Als je eens wist hoe ongebonden mijn Liefde is, dan zou je niks anders meer weten. Je zou als een bij in de honing vastzitten, zo vol van de overvloed van Mijn liefde. Je zou dronken van Mijn liefde zijn. Je zou sterk in Mijn liefde zijn.


Maar je zou er niet aan denken. Je zou er gewoon in zijn ondergedompeld. Je zou de Oneindigheid, waarin je staat herkennen. Je zou de woorden niet kennen, maar je zou Oneindigheid kennen. Je zou het met zo'n zekerheid kennen. Je zou niet aan liefde denken. Je zou gewoon weten dat je erin wandelt. Je zou er over struikelen. Je zou er niet van weg kunnen komen. Er zou niks anders zijn. Je zou je niets anders herinneren. Wat zou er anders waard zijn, om herinnerd te worden? Je zou enkel vergeten wat het niet waard is om je te blijven herinneren. Enkel liefde is het waard om herinnerd te worden. Kan je aan iets denken, wat dan ook, dat in de schaduw van de liefde zou kunnen staan? Of wat aan de liefde zou kunnen tippen?

Je zou je enkel datgene herinneren wat je nu vergeten bent of dat soms zo nu en dan in je hoofd op komt. Liefde kan nu enkel als een gedachte erna zijn, zoals een pepermuntje na het eten, of iets waar je jezelf in moet persen, maar liefde is het hoofdgerecht, geliefden. Het is waar je van leeft. Liefde is het voedsel van het Universum en het hele doel ervan.

Je zou niet bewust van jezelf zijn, hoewel je innig bewust zou zijn, van jeZelf. Je zou alles wat je nu over jezelf gelooft vergeten, en zou enkel weten wat je bent. Je zou het weten, maar er niet over nadenken. Je zou je naam in deze wereld zo vergeten zijn, zodat het eigenlijk niet bestaat. Als je naam bijvoorbeeld Jan zou zijn, en je hoorde Jan fluisteren, dan zou je je niet eens omdraaien. Het zou voor jou een vreemd geluid zijn.

Als je een gefluister over bezit en eigendom zou horen, zou je verward zijn. Iemand zou het wel twintig keer aan je kunnen uitleggen, en je zou in de war zijn. Je zou je afvragen of je het wel goed hebt gehoord.

Wanneer je over de dood hoort, zou er echt een blik van ongeloof op je gezicht te lezen zijn. Je zou er zeker van zijn, dat je verkeerd gehoord hebt. Je zou alleen de Waarheid aannemen. Je kan je je niet eens onwaarheid voorstellen, het niet aannemen.
Je zou alleen iets afweten van meerjarige bloemen.
Je zou alleen iets afweten van de Eeuwigheid.
Je zou op en neer, dichtbij en ver weg, oud of nieuw, verloren of gevonden, niet begrijpen.
Je zou afscheiding niet kunnen doorgronden. 
Je zou alleen Eenheid kennen.
Je zou zelfs niet eens weten wat Eenheid is.
Je zou gewoon niets anders kennen. 
Je zou weten, dat er niks anders te weten viel. 
Je zou de afwezigheid van liefde niet tevoorschijn kunnen halen.

Het zou onzinnig zijn, om je liefdeloosheid voor te stellen. Het zou onmogelijk zijn, om je de duisternis voor te stellen, wanneer jij je vlak in het midden van Zon bevindt, en overal om je heen is enkel licht en steeds maar meer licht. Er is enkel licht om in te gaan staan. Je zou licht zijn, in een Universum van licht, en dat is waar je nu bent, als jij je er toch alleen maar eens bewust van zou zijn.

vertaald door: leen